Hovedinnhold

For første gang forteller jegerne om bjørne-ulykken:

- Den angrep oss på grunn av at hunden bjeffet

SKUTT OG DREPT: Her ligger bjørnen etter at den ble skutt mandag formiddag. Foto: Geir Olsen
SKUTT OG DREPT: Her ligger bjørnen etter at den ble skutt mandag formiddag. Foto: Geir Olsen
ÖSTERSUND/OSLO (VG Nett) Michael Forselius så kameraten Bernt Zetterlund miste geværet - før han selv ble angrepet av bjørnen. Nå er begge formelt mistenkt for jaktbrudd.

Denne saken handler om:

Zetterlund (64) gikk først for å se hva som var på gang - etter at hunden deres ga seg til å bjeffe. Forselius (41) gikk etter og filmet med mobiltelefonen sin.

Les også:Bjørnen avlivet mandag

VGTV:Se dette innslaget fra ulykkesstedet her!

- Jeg så noe som rørte seg, og trodde det var en elg som lå nede. Plutselig smalt det bare til, og bjørnen var over meg, beskriver Zetterlund.

Les også:- Nå river han ut øynene på meg

Ligger på sykehus

Sent mandag ettermiddag ga de to jegerne ut en pressemelding. Begge ligger nå skadet på sykehuset i Östersund. Forselius kommer til å bli operert for en skade på venstre øye, venstre lår og et brudd i høyre underarm. Det er usikkert om Zetterlund må under kniven etter at en muskel i venstre ben kan være skadet. Begge har for øvrig også flere skader i form av riv- og bittsår, ifølge pressemeldingen.

Les også:Slakter rovdyrpolitikken

64-åringen løsnet ett skudd mot det store dyret, men mistet geværet da bjørnen fikk nærkontakt. Ikke lenge etter ble også Forselius angrepet, ifølge de to jegerne.

- Jeg husker ikke riktig om jeg klarte å skyte ett skudd, før jeg falt over ende, forteller Forselius.

Jegerne forklarer videre at bjørnen stakk av med hunden etter seg - etter at et tredje skudd ble løsnet. Like etter ringte begge nødnummeret.

- Flaks

- Det var flaks at vi var to, eller så hadde det gått riktig ille. Nå hadde bjørnen to som irriterte den, mener de.

De to, som begge opplyser at de etter forholdene har det bra, legger ikke skjul på at de tror bjørnen angrep på grunn av at hunden bjeffet. Politiet, derimot, har spekulert i om en elg - som bjørnen kanskje ville beskytte - er grunnen til angrepet.

Ifølge Aftonbladet.se er de to jegerne formelt mistenkt for jaktbrudd - ettersom bjørnen ble skadeskutt utenfor ordinær jakttid. Våpnene og mobiltelefonene deres er blitt beslaglagt inntil mistanken eventuelt opphører.

TV 2 opplyser for øvrig mandag kveld at politiet etterforsker saken videre - for å bringe på det rene om jegerne faktisk handlet i nødverge eller ikke.

SKJØT BJØRNEN: Bert-Ivan Mattsson skjøt bjørnen som angrep to jegere søndag. Foto: Bert-Ivan Mattsson
SKJØT BJØRNEN: Bert-Ivan Mattsson skjøt bjørnen som angrep to jegere søndag. Foto: Bert-Ivan Mattsson

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks