Hovedinnhold

- Bosnisk kvinne reddet fem valper fra drukning

REDNINGSKVINNEN: 75-åringen reddet de fem valpene opp fra bekken og tok de med hjem. Foto: Skjermdump montasje
REDNINGSKVINNEN: 75-åringen reddet de fem valpene opp fra bekken og tok de med hjem. Foto: Skjermdump montasje
(VG Nett) Fem av de seks valpene som ble kastet i elva av en bosnisk jente, skal ha blitt reddet opp av vannet av en 75-åring.

Denne saken handler om:

Den groteske videoen av jenta som kaster valpene i elva, har gått som en farsott på internett og i internasjonale medier.

I videoen kan man se en ung, tilsynelatende smilende jente i rød hettegenser som kaster seks små valper i en elv med relativt kraftig strøm og utbryter «wheee».

VGTV:Kaster valper i elven(sterke bilder)

Nå viser det seg at fem av de seks valpene skal ha blitt reddet opp fra elva av den 75 år gamle pensjonisten Ruza Pavlovic, melder Aftonbladet.se som siterer den kroatiske avisen Vecernji List. På vei til potetåkeren hørte hun merkelige lyder fra elven.

- I en bekk så jeg svarte valper som forsøkte å svømme opp av vannet, sier hun til Vecernji List.

- Friske og glade valper

Like nedenfor der valpene ble kastet ut i vannet, delte vannet seg, og de havnet i en liten bekk hvor vannet ikke var så dypt. 75-åringen sier hun reddet de fem valpene opp fra bekken og tok de med hjem. Da kjente hun ikke til den enorme oppmerksomheten saken har fått.

LES OGSÅ:Må si fra om dyremishandling

Den sjette valpen så hun ingenting til.

- De er friske og glade. Mitt problem er at de trenger minst tre liter melk om dagen, og jeg lever med en liten pensjon. Men jeg har ikke hjerte til å forlate dem, sier Ruza Pavlovic til avisen.

- Psykiatrisk behandling

På internett florerer drapstrusler mot valpekasteren. Titusenvis av mennesker har vist avsky mot valpekastingen og krevd at jenta skal bli identifisert og straffet for handlingen.

LES OGSÅ:Sendte ut esel i fallskjerm som reklamestunt

Hollywood-regissør Michael Bay har utlovd en belønning på 50.000 dollar til den som kunne bidra med informasjon som kan føre til at jenta blir arrestert.

Tenåringsjenta er identifisert av det bosniske politiet og hennes far ble kalt inn til avhør. Til den kroatiske avisen sier moren at jenta føler seg så dårlig at hun har søkt psykiatrisk behandling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks