Hovedinnhold

6-åring revet i filler av kamphunder

BITT I HJEL: Seksåringen Süliyman (6) var sjanseløs i møtet med de tre kamphundene. I dag sørger byens befolkning på stedet hvor gutten ble angrepet. Foto: EPA
BITT I HJEL: Seksåringen Süliyman (6) var sjanseløs i møtet med de tre kamphundene. I dag sørger byens befolkning på stedet hvor gutten ble angrepet. Foto: EPA
(VG Nett) Med barnehagevennene som hjelpeløse vitner ble Süliyman (6) drept av tre gale kamphunder to hundre meter fra barnehagen.

Denne saken handler om:

I dag sørger sjokkerte innbyggere i den lille sveitiske byen Oberglatt over den tragiske hendelsen i går. Flere har samlet seg på stedet hvor hundene angrep, og tent lys til minne om seksåringen.

Süliyman hadde fått lov til å gå alene på noen småveier den korte veien til barnehagen. Da de tre hundene kom løpende og kastet seg over den lille gutten, var han like utenfor barnehagen.

Andre barn, barnehageansatte og naboer så det fryktelige angrepet uten å kunne gjøre noe. Hundene ga seg ikke før Süliyman lå død på bakken.

Pitbullterrierne rømte

41-åringen som eide hundene har forklart til politiet at han var besøk hos noen venner i nærheten av barnehagen. I avhør har hundeeieren forklart de seks pitbullterrierne var innelåst i vennens hus, men at tre av de på et tidspunkt skal ha hoppet ut av et åpent vindu.

Mannen sitter arrestert sammen med kjæresten, og ga i går politiet tillatelse til avlive hundene.

- Først når vi får en mer detaljert forklaring fra de mistenkte vi vi avgjøre om de skal fengsles, sier politiets pressetalsmann Werner Benz.

Hundene skal flere ganger tidligere ha oppført seg aggressivt.

Krisehjelp

Seksåringens mamma, barnehagebarna, øyenvitner, politiet og de ansatte i barnehagen får nå krisehjelp.

- En slik opplevelse er langt mer enn hva vi kan forvente at et menneske takler, sier politipsykologen Markus Gurt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks