Hovedinnhold

Dyr vasset i egen avføring

(VG Nett) De skadde og innesperrede dyrene ble etterlatt i et rom fylt av egen avføring og glasskår.
Sverige er i dyresjokk etter at myndighetene avslørte omfattende dyreplageri på en gård utenfor byen Skurup.

Vasset i avføring

Den 53 år gamle svenske kvinnen som bodde på gården tok ikke vare på dyrene. I stuen gikk det ti rådville hunder - fulle av bitemerker - og vasset i glasskår fra knuste lamper og egen avføring. I et bur - også det fullt med avføring - var det en rekke fortvilede valper. Også kanarifuglene bar preg at buret ikke ble gjort rent, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Bøyd hode

I stallen sto en hest i en bås hvor takhøyden var så lav at hesten kontinuerlig måtte stå med bøyd hode. De øvrige hestene hadde hoppet over de dårlige gjerdene og vasset rundt i stallen med et 10-40 cm tykt lag med gjødsel på gulvet. Sauene delte bås med råtne dyrekadavre og på gårdplassen lå det en oppspist sau og en død katt.

Dette var synet som møtte miljøsjef Tommy Samuelsson da han sammen med veterinær og politi aksjonerte mot kvinnen. Kvinnen var ikke hjemme, men synet som møtte mennene var sjokkerene.

- Jeg har aldri sett lignende, sier han ifølge avisen.

Fengsel

Det fantes 10 hunder på gården da politiet aksjonerte. På det meste skal det ha vært nærmere 30 hunder.

En hund ble avlivet på stedet av en veterinær. De andre har blitt omplassert.

Kvinnen har også tidligere blitt anmeldt for overgrep. Men denne gangen slipper hun trolig ikke unna. Maksstraffen for dyreplageri i Sverige er to års fengsel.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks