Hovedinnhold

Dumpet nyfødt datter i søpla under fest

HER BLE HUN FUNNET: Den nyfødte jenta ble funnet død i søppelet. Foto: AP
HER BLE HUN FUNNET: Den nyfødte jenta ble funnet død i søppelet. Foto: AP
(VG Nett) Da Jessie Canfield kjente magekramper på fest trakk hun seg unna på et soverom. Ingen fikk vite at hun hadde født en datter.

Liket av den lille jenta på tre kilo ble funnet av søppeltømmere i området Redondo Beach i California onsdag morgen lokal tid.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det ingen på festen som hadde fått med seg at venninnen fødte alene under det som var en overraskelsesfest i forbindelse med en bursdag.

- Hun sier at hun ikke visste at hun var gravid og at hun var opprørt over en tragisk situasjon, forteller Joe Hoffman ved Los Angeles-politiet.

PÅGREPET: Jessie Canfield ble pågrepet bare timer etter at hennes nyfødte datter ble funnet død i en søppelbøtte. Foto: AP
PÅGREPET: Jessie Canfield ble pågrepet bare timer etter at hennes nyfødte datter ble funnet død i en søppelbøtte. Foto: AP

Etter festen, som skal ha funnet sted en gang i helgen, dro Canfield hjem til seg selv.

Les også:Fødte i togtoalett - funnet i live på skinnegangen

Var like ved adopsjonssenter

Canfield er nå pågrepet, har fått medisinsk bistand og etterforskes for drap.

Det er derimot uklart om den nyfødte jenta var i live eller ei da hun ble lagt i søppelbøtta.

Tragedien blir ikke mindre av at det bare noen kvartaler unna er et senter for mødre som vil gi fra seg barna sine til adopsjon, like etter fødsel.

- Kjenner ikke annet alternativ

Deanne Tilton-Durfee ved Los Angeles County sier at det kan være verd å minne folk på ordningen igjen.

- Kvinnene som benytter seg av dette er ofte desorienterte og hysteriske, fordi de ikke kjenner noe annet alternativ. De vil bare finne den raskeste måten å bli kvitt barnet på og håper å forbli anonyme, sier Tilton-Durfee.

Hun sier at kvinner som planlegger å oppgi barna sine ofte forsøker å skjule graviditeten. Venner og familie oppfordres derfor til å snakke med kvinner som later til å være gravide, og spørre om de er med barn og trenger hjelp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks