Hovedinnhold

Berger og forloveden overført til sykehus:

Drapsmistenkt: Dette er et steg nærmere friheten

PÅ SYKEHUSET: Drapsmistenkte Sven-Erik Berger og forloveden Karen Castro Esdrelon, sammen med nestkommanderende på provinspolitistasjonen i Cebu, Eduardo Ylala Saavadera Foto: Thomas Akerblom
PÅ SYKEHUSET: Drapsmistenkte Sven-Erik Berger og forloveden Karen Castro Esdrelon, sammen med nestkommanderende på provinspolitistasjonen i Cebu, Eduardo Ylala Saavadera Foto: Thomas Akerblom
CEBU (VG Nett) Sven-Erik Berger (49) er så utmattet av søvnløshet og feber, at han og forloveden torsdag kveld lokal tid ble overflyttet til et sykehus i Cebu.

Tips oss

Dette skjer etter at han og og forloveden Karen Castro Esdrelon (24) i går ble renvasket av sikkerhetssjefen på hotellet de oppholdt seg på og føderalt filippinsk politi.
Bakgrunnen er at paret ble siktet for å ha drept seks år gamle Ellah Joy Pique.

- Dette føles godt, nå håper jeg vi får sove litt i natt, sa Berger til VG Nett på vei til den ventende bilen utenfor politistasjonen.

- Føles dette som et steg nærmere løslatelse?

- Ja, det er jo det det er, så dette er jeg fornøyd med, sier en tydelig sliten Sven-Erik Berger.

Bare minutter før fikk det nyforlovede paret utlevert pc og mobiltelefoner som politiet har hatt i beslag siden lørdag kveld. Torsdag måtte politiet innrømme at de ikke fant noen bevis på datamaskinen.

Les også: Håper på snarlig turistvisum for forloveden

Fått tilbake datamaskinen

Det skjedde etter en fem timers gjennomgang med en dataekspert, paret og advokaten til stede.

- Vel, de har fått levert tilbake datamaskinen, det sier vel sitt, sier nestkommanderende på provinspolitistasjonen i Cebu, Eduardo Ylala Saavadera til VG Nett.

Les saken og se video: Sikkerhetssjefen og politiavdeling renvasker drapsmistenkt

Fornøyd

Berger er fornøyd med å ha fått tilbake muligheten til å kommunisere med familie og venner hjemme, men er fremdeles svært kritisk til hvor lang tid ting tar i prosessen mot dem.

- Gjennomgangen av bildene kunne vi gjort søndag, eller mandag. Men det er godt å ha det unnagjort, og nå vet de også at det ikke er noe ulovlig eller mistenkelig på datamaskinen til Karen, sier Berger.

- Parets advokat vil fredag morgen levere inn en begjæring om løslatelse inntil de formelle prosessene er unnagjort. Han håper de inntil videre kan få oppholde seg på sykehuset.

Hvis paret blir løslatt, håper de å komme til Norge så fort som mulig.

Sven-Erik Bergers forlovede leverte torsdag inn visumsøknad til den norske ambassadens representant på Filippinene.

DREPT: Ellah Joy Pique (6). Foto: Privat
DREPT: Ellah Joy Pique (6). Foto: Privat

Attaché og sjef for visumavdelingen ved ambassaden i Manila, Frøy Løvåsdal, kom onsdag kveld til Cebu, og tok torsdag med seg søknaden tilbake til hovedstaden.

- Vi behandler alltid søknader om turistvisum raskt, sier Løvåsdal til VG Nett.

Berger og forloveden Karen Castro Esdrelon hadde allerede planlagt å søke om turistvisum etter Bergers planlagte retur til Norge 22. februar.

- Jeg hadde derfor med meg alle nødvendige papirer nedover hit, så nå håper vi at søknaden blir innvilget så raskt som mulig, sier Berger.

Her er sykehuset der paret nå er innlagt. Foto: Thomas Akerblom
Her er sykehuset der paret nå er innlagt. Foto: Thomas Akerblom

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks