Hovedinnhold

- Vil la seg avhøre i Jemen

(VG Nett) Farouk Abdulhak vil la seg avhøre av britisk politi om drapet på Martine Vik Magnussen - om politiet kommer til Jemen.

Denne saken handler om:

ETTERLYST: Farouk Abdulhak er etterlyst som vitne etter drapet på Martine Vik Magnussen. Foto: Privat
ETTERLYST: Farouk Abdulhak er etterlyst som vitne etter drapet på Martine Vik Magnussen. Foto: Privat

Farouk Abdulhak har engasjert advokaten Mohammad Mahdi Baqwali for å ta seg av henvendelsene som han antar vil komme fra britiske myndigheter. Ifølge advokaten har det imidlertid ikke skjedd noen utvikling i saken.

- Ingen andre har hatt møter med Farouk. Det er bare jeg som har møtt ham, forteller Baqwali til VG Nett mandag kveld.

- Kan komme til meg

Advokaten mener han har gitt de rette instansene i Jemen beskjed om hvordan de kan komme i kontakt med Farouk Abdulhak, som er etterlyst av britisk politi som vitne til drapet på Martine Vik Magnussen.

- Jeg har gitt beskjed til myndighetene og andre instanser om at det er jeg som er advokaten hans. Dersom noen vil ha informasjon så kan de komme til meg, sier Mohammad Mahdi Baqwali.

Da VG Nett snakket med Baqwali i går kveld kom dem frem at advokaten fraråder 21-åringen å dra tilbake til London. Han åpner imidlertid for at britisk politi kan gjennomføre avhør i Jemen.

- Farouk er en vanlig borger og loven er lik for alle. Hvis det kommer en anmodning gjennom offisielle instanser, så kan han ikke nekte å forklare seg. Det er derfor han har engasjert meg som advokat, sier Baqwali.

ADVARER FAROUK: Advokat Mohammad Mahdi Baqwali har advart sin klient om å dra til Storbritannia for å la seg avhøre. Foto: Daily Telegraph
ADVARER FAROUK: Advokat Mohammad Mahdi Baqwali har advart sin klient om å dra til Storbritannia for å la seg avhøre. Foto: Daily Telegraph

Politiet i London ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er aktuelt å reise til Midtøsten for å gjennomføre avhørene.

- På dette stadiet i etterforskningen kommer vi ikke til å kommentere uttalelser verken fra politiet i Jemen eller fra advokater som er tilknyttet saken, sier en talsperson for London-politiet til VG Nett.

- Ingen rømling

Britisk politi mener Abdulhak kan sitte på informasjon som kan oppklare hva som skjedde med Martine. Han er den siste hun ble sett sammen med.

23-åringen ble senere funnet død i bygården hvor han har leilighet.

Baqwali har tidligere avvist at Farouk Abdulhak rømte fra London, men advokaten er fortsatt taus når VG Nett spør hvorfor klienten plutselig forlot Europa.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks