Hovedinnhold

«Drakk» gullfisk - kan få seks måneders fengsel

(VG Nett) En britisk mann risikerer seks måneders fengsel etter å ha spist en levende gullfisk.

Det som skulle være en morsom YouTube-video har utviklet seg til å bli veldig alvorlig for 30 år gamle Chris Caswell. Dog ikke så alvorlig som for gullfisken som står i sentrum av saken, skriver Daily Mail.

The Sun omtalte saken i oktober, da Caswell ble arrestert. Saken inneholder også en video av selve hendelsen.

Angivelig skal Chris Caswell i april 2010 gått inn i en fiskebutikk i Newton Aycliffe i County Durham og bedt om å få kjøpe en gullfisk.

Han ba spesielt om å få gullfisken i et vannglass, fordi han bodde rett over veien fra butikken.

En kvinne i dyrebutikken gikk med på forespørselen, til tross for at en kamerat av Caswell filmet hele opptrinnet på sin mobiltelefon.

Etter å ha betalt £ 1,99 for fisken, løfter Caswell glasset og drikker hele innholdet, fisken inkludert.

Deretter forlater han og den stadig filmende kameraten butikken mens de ler. Videoen ble senere lagt opp på YouTube, hvor etter hvert representanter for politiet fikk tak i den.

Nå står 30-åringen tiltalt for dyremishandling og for å ikke skape et trygt miljø for kjæledyret sitt. Maksimumsstraff for hendelsen er seks måneders fengsel eller en bot på inntil 20.000 pund.

Lille julaften møtte Caswell for retten i Darlington. Der erklærte han seg ikke skyldig.

Han mener bildebevisene fra videoen ikke er gode nok til å se om han faktisk heller i seg fisken, og mener aktoratet heller ikke kan slå fast at hendelsen fant sted i april 2010.

Saken vil avgjøres etter en rettssak som begynner i mars 2011.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks