Hovedinnhold

Trumps eldste sønn bekrefter russisk møte

<p>BEKREFTER MØTE: Samtalen med en russisk advokat er trolig det tidligst kjente private møtet mellom den innerste kretsen rundt presidenten og en russer.</p>

BEKREFTER MØTE: Samtalen med en russisk advokat er trolig det tidligst kjente private møtet mellom den innerste kretsen rundt presidenten og en russer.

Foto: Matt York, AP
Donald Trumps eldste sønn bekrefter et møte med en russisk advokat kort tid etter at hans far vant det republikanske nominasjonsvalget.

Denne saken handler om:

Også presidentens svigersønn Jared Kushner og valgkampleder Paul Manafort deltok på møtet som Donald Trump Jr. bekrefter fant sted overfor nyhetsbyrået AP.

Samtalen er trolig det tidligst kjente private møtet mellom den innerste kretsen rundt presidenten og en russer.

Les mer: Kushner skal ha forslått hemmelig kommunikasjon

Representanter for Donald Trump Jr. og Jared Kushner bekreftet at møtet fant sted i juni i fjor etter at The New York Times skrev om sammenkomsten med en russisk advokat i Trump Tower på Manhattan.

I en uttalelse fra Donald Trump Jr. fremgår det at Manafort også deltok.

Møt Sergej (66): Dette er mannen bak Trump-skandalene

Trump Jr. beskriver det som et kort, innledende møte der de diskuterte et skrinlagt program som tillot amerikanere å adoptere russiske barn.

Russland avsluttet adopsjonsprogrammet som svar på amerikanske sanksjoner rettet mot landet etter at en advokat døde i fengsel i 2009. Trump Jr. sa han inviterte de to andre, at han selv ble spurt av en bekjent om å delta og at han ikke visste hvem han skulle møte.

Ifølge Kushners advokat Jamie Gorelick har hennes klient allerede beskrevet møtet i et offisielt dokument som krever at han oppgir møter med utenlandske kontakter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks