Hovedinnhold

Trumps advokater: Selvangivelsen viser (nesten) ingen inntekter fra Russland

<p>TOMMEL OPP: President Trump skal ikke (med få unntak) ha hatt noen inntekter fra russiske kilder. </p>

TOMMEL OPP: President Trump skal ikke (med få unntak) ha hatt noen inntekter fra russiske kilder. 

Foto: Mandel Ngan, AFP
President Donald Trumps advokater sier hans selvangivelser fra de siste ti årene ikke viser noen former for inntekter fra noen russiske kilder - med visse unntak.

Denne saken handler om:

Dette kommer fram i et brev skrevet av Trumps advokater, og referert av AP.

Brevet inneholder ikke selvangivelsen for noen av disse ti årene, bare en oppsummering. Nyhetsbyrået har derfor ikke kunnet bekrefte at opplysningene stemmer.

Trump skal heller ikke ha hatt gjeld til russere eller russiske selskaper i denne tiårs-perioden. De eneste unntakene brevene oppgir er inntekten fra Miss Universe-konkurransen som ble avholdt i Moskva i 2013, og et eiendomssalg til en russisk milliardær på til sammen 815 millioner kroner.

Avis: Ba om mer penger til Russland-etterforskning – ble sparket dager senere

Nekter å offentliggjøre

Ifølge en uttalelse fra Det hvite hus skal Trump ha blitt bedt om å skaffe et slikt brev av senatoren Lindsey Graham som leder en av komiteene i Kongressen som etterforsker det amerikanerne mener er russisk påvirkning av valget i fjor.

Det har lenge blitt satt store spørsmålstegn ved Trumps skatt og inntekter,  - og Trump har nektet å vise kortene både før og etter han vant valget.

Hittil har lekkede kopier av det som skal være presidentens selvangivelser fra 1995 og 2005 avslørt at store tap på nittitallet kan ha gitt ham store skattefordeler siden - og at han i 2005 skattet 38 millioner dollar.

Les også: Her håndhilser Trump på russeren i sentrum for mistankene

Saken fortsetter under videoen

Usikker årsak

Det er ikke noe krav om at presidentkandidater avslører selvangivelsene sine, men alle de største partikandidatene har gjort dette de siste fire tiårene.

Derfor har det blitt spekulert heftig i hvorfor Trump ikke vil avsløre hva han har tjent og skattet.

Fikk du med deg? Etterretningskomité stevner Flynn i Russland-saken

Mange tror selvangivelsene beviser at han ikke er en så dyktig forretningsmann som han selv hevder, mens andre igjen mener det vil avsløre uheldige koblinger til Russland - noe fredagens brev ser ut til å ha som hensikt å avkrefte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks