Hovedinnhold

Trump: Overrasket over hvor vanskelig presidentjobben er

  • Send en melding til
I forbindelse med at Donald Trump i morgen har vært president i 100 dager, ga han et intervju hvor han fortalte at han savnet livet han hadde før.

Denne saken handler om:

– Jeg elsket livet jeg hadde før. Jeg hadde så mange ting gående. Dette er mer arbeid enn tidligere. Jeg trodde det skulle være lettere, sier han til Reuters.

Trump, som har vært kjendis store deler av livet, sier at han er vant med å ha lite privatliv, men uttrykker overraskelse over hvor lite han har nå. Han synes fortsatt det er litt uvant å bli passet på av Secret Service 24 timer i døgnet, med de restriksjonene det fører med seg.

Trump-biograf: Derfor ville han bli president

– Kan ikke kjøre lenger

– Du lever virkelig i din egen boble, for du har denne massive beskyttelsen. Så du kan ikke gå hvor som helst.

Når Trump beveger seg ut fra Det hvite hus er det vanligvis i en limousin eller SUV. Han sier at han savner å sitte bak rattet selv.

– Jeg liker å kjøre. Jeg kan ikke kjøre lenger, sier presidenten.

Les også: Trump stoppet av retten – igjen

Saken fortsetter under videoen.

– Håper han er rasjonell

Under intervjuet, som fant sted i det ovale kontor, bestilte Trump en Coca-Cola ved å trykke på en knapp på pulten sin – og fortalte om den skjerpede situasjonen med Nord-Korea.

– Det er en mulighet for at vi kan ende opp med en stor, stor konflikt med Nord-Korea. Absolutt, sier Trump.

Men han understreker at han ønsker å løse det hele på fredelig vis, og at han håndterer situasjonen med utgangspunkt i at landets leder Kim Jong-un er rasjonell.

– Om han er rasjonell eller ikke, det har jeg ingen mening om. Jeg håper han er rasjonell, sier Trump.

Journalistmiddag

Den tradisjonsrike korrespondentmiddagen, en årlig begivenhet arrangert av journalistene som jobber med Det hvite hus, sammenfaller med Trumps første 100 dager i morgen.

Lover skattekutt: Slik blir Trumps skattereform

Det er imidlertid en middag Trump for lenge siden har bestemt seg for å droppe, ettersom han føler seg urettferdig behandlet av pressen.

I intervjuet med Reuters åpner han imidlertid opp for å komme neste år.

– Jeg kommer neste år, absolutt, sier Trump.

(NTB/VG)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks