Hovedinnhold

Trump:  – Den største heksejakten i amerikansk historie

<p>SLÅR TILBAKE: Trump mener det er forunderlig at det ikke har blitt opprettet et råd for å granske Clinton-kampanjen og Obama-administrasjonen.</p>

SLÅR TILBAKE: Trump mener det er forunderlig at det ikke har blitt opprettet et råd for å granske Clinton-kampanjen og Obama-administrasjonen.

Foto: Pablo Martinez Monsivais, AP
USAs president Donald Trump stiller seg kritisk til at en spesialetterforsker skal granske mulige bånd til Russland, og går til motangrep på anklagene.

Denne saken handler om:

Onsdag ble den tidligere FBI-direktøren Robert Mueller utpekt som spesialetterforsker, for å undersøke hvorvidt det har vært russisk innblanding i det amerikanske valget.

Avgjørelsen kommer etter at Trump sparket FBI-sjef James Comey og etter anklagene om at presidenten skal ha forsøkt å stanse FBIs Russland-etterforskning. I notatet står det angivelig at Trump personlig ba Comey stanse etterforskningen av USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Dette får Trump til å ta til tastaturet.

– Med alle de ulovlige handlingene som fant sted i Clinton-kampanjen og Obama-administrasjonen, var det aldri utnevnt et spesialråd, skriver Trump på Twitter.

– Dette er den største heksejakten på en politiker i amerikansk historie, skriver han i neste tweet.

Putin: Villig til å gi ut Trump-samtaler

– Ingen har blitt dårligere behandlet

Dette er ikke første gang Trump har klaget over kritikken som har haglet den siste tiden. 

I en tale til avgangsstudenter ved den amerikanske kystvaktens akademi i New London i Connecticut, fortalte Trump onsdag om hvor dårlig han har blitt behandlet.

– Ingen annen politiker i historien har blitt behandlet dårligere eller mer urettferdig, sa Trump, uten å direkte henvise til FBI-kritikken.

Han understreket at det amerikanske folk har forståelse for planene han håper å kunne gjennomføre og la til at han ikke ble valgt for å tjene amerikanske medier eller den politiske eliten.

Trump på Twitter: Derfor delte han informasjon med Russland

Sammenliknes med Watergate

Republikaneren John McCain sammenlikner situasjonen med Watergate-skandalen, og mener avsløringene har samme omfang som skandalen som tvang president Richard Nixon til å gå av i 1974.

– Annenhver dag kommer det noe nytt, sa McCain tirsdag.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner mener Russland forsøkte å hjelpe Trump og stikke kjepper i hjulene for Hillary Clinton før presidentvalget i USA i fjor. 

Det er ikke funnet bevis for at Trumps folk og russerne samarbeidet.

Har du lest denne? Politico: Staben forer Trump med falske nyheter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks