Hovedinnhold

Politico: Trumps pressesjef gransket Hvite hus-ansattes mobiler

<p>KRIGER MOT PRESSEN: Det hvite hus' pressesjef Sean Spicer, her under et pressemøte torsdag denne uken.</p>

KRIGER MOT PRESSEN: Det hvite hus' pressesjef Sean Spicer, her under et pressemøte torsdag denne uken.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters
WASHINGTON D.C. (VG) President Donald Trumps pressesjef skal ha gransket mobilene til en rekke medarbeidere i Det hvite hus på jakt etter pressens anonyme kilder.

Denne saken handler om:

Ifølge det anerkjente nyhetsnettstedet Politico.com skal pressesjef Sean Spicer denne uken ha kalt inn de ansatte i kommunikasjonsavdelingen i Det hvite hus til et møte på hans kontor.

Møtet kom i stand etter at det hadde lekket fra et planleggingsmøte han ledet tidligere i uken.

Over hele USA: Republikanske politikere skjelles ut av velgere for Trump-støtte

Fryktet hemmelig journalist-kontakt

Inne på Spicers kontor ba han medarbeiderne om å legge fra seg mobilene sine på et bord for å bli kontrollert, ifølge Politico.

<p>LANGER UT: President Donald Trump skjelte på nytt ut mediene i en tale til den konservative konferansen CPAC i Maryland fredag denne uken.</p>

LANGER UT: President Donald Trump skjelte på nytt ut mediene i en tale til den konservative konferansen CPAC i Maryland fredag denne uken.

Foto: Mike Theiler, AFP

På forhånd hadde Spicer konsultert med flere jurister i Det hvite hus for å undersøke om kontrollen ville være lovlig. I møtet advarte han medarbeiderne i krasse ordelag om at bruk av apper som Confide og Signal er strengt forbudt.

Appene Confide og Signal sikrer kryptert kommunikasjon, og kan for eksempel brukes av personer som ønsker å bidra med informasjon til pressen uten å risikere at de blir avslørt. Med Conifde-appen blir også meldinger slettet etter at de er sendt og det er ikke mulig å ta skjermbilder av samtalene.

Mobil-kontrollene er bare den nyeste vendingen i Det hvite hus' kamp mot mediene og avslørende historier om hva som skjer på innsiden av Trump-administrasjonen.

Russland-kontakt

Tidligere denne uken avslørte også CNN at Trumps stabssjef Reince Priebus hadde bedt FBI om å gå ut i mediene og tilbakevise en artikkel i The New York Times. Avisen skrev at FBI etterforsket flere av Trumps nære valgkampmedarbeidere for å ha hatt tett kontakt med russisk etterretning under valgkampen i fjor. Denne oppfordringen fra Det hvite hus ble ifølge CNN avvist blankt av FBI.

Fredag ettermiddag ble også CNN, Politico, New York Times og Washington Post utestengt fra et pressemøte i Det hvite hus av pressesjef Spicer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks