Hovedinnhold

Melania og Ivana Trump i ordkrig

<p>BRÅKER: Ivana og Melania Trump er henholdsvis tidligere og nåværende kone til USAs president. </p>

BRÅKER: Ivana og Melania Trump er henholdsvis tidligere og nåværende kone til USAs president. 

Foto: Dave Kotinsky Nicholas Kamm, AFP
USAs førstedame Melania Trump kaller presidentens ekskone oppmerksomhetssyk etter å ha omtalt seg selv som den egentlige førstedamen.

Denne saken handler om:

President Donald Trumps første kone, Ivana Trump, sa i et intervju med ABC News at hun kunne endret mye i Det hvite hus.

– Jeg har direktenummeret til Det hvite hus, men jeg vil egentlig ikke ringe ham der fordi Melania er der. Og jeg vil ikke skape noe sjalusi eller noe for jeg er jo Trumps første kone, så jeg er førstedamen, okay? sa Ivana Trump og lo.

Les også: Ivana skilte seg etter fire måneder

68 år gamle Ivana promoterer sin nye bok «Raising Trump» som publiseres tirsdag. Under intervjuet sa hun at Melania må ha det forferdelig i Washington, men at hun selv hadde bestått jobben som førstedame med glans.

– Ville jeg ha kunnet rettet opp Det hvite hus på fjorten dager? Absolutt. Kan jeg holde en tale på førtifem minutter uten manus? Absolutt. Kan jeg lese en kontrakt? Kan jeg forhandle? Absolutt, fortsatte hun. Ivana påpeker videre at hun likevel ikke hadde ønsket å være der fordi hun foretrekker friheten sin.

Les også: Tabloidavis sier unnskyld til Melania Trump og trekker usanne beskyldninger

USAs førstedame Melania Trump gikk til sjeldent motmæle etter mandagens intervju.

– Fru Trump har gjort Det hvite hus til et hjem for Barron og presidenten. Hun elsker å bo i Washington og er beæret over å ha rollen som USAs førstedame, heter det i en pressemelding fra Melanias talskvinne Stephanie Grisham.

Bakgrunn: Slik er Melanias luksusliv

– Hun planlegger å bruke tittelen og rollen til å hjelpe barn, ikke selge bøker. Det er helt klart ingen substans i denne uttalelsen fra en ekskjæreste, men dessverre kun oppmerksomhetssykt og selvsentrert bråk, heter det videre.

Ivana og Donald Trump var gift fra 1977 til 1992. Sammen har de barna Donald jr., Ivanka og Eric. Han giftet seg med sin tredje kone Melania Trump i 2005 og sammen har de sønnen Barron. Datteren Tiffany fikk han med sin andre kone Marla Maples.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks