Hovedinnhold

Gisler vist fram i ny Taliban-video

<p>TALIBAN-FANGE: Amerikanske Kevin King blir holdt til fange av Taliban, dette bildet er fra en video sendt ut av terrorgruppen 11. januar i år. FOTO: (militant video via AP)</p>

TALIBAN-FANGE: Amerikanske Kevin King blir holdt til fange av Taliban, dette bildet er fra en video sendt ut av terrorgruppen 11. januar i år. FOTO: (militant video via AP)

Taliban-gisler ber Donald Trump ordne fangeutveksling i ny video.

Denne saken handler om:

I en video fra terrorgruppen Taliban som viser et amerikansk og et australsk gissel som ble bortført i august i fjor, ber de USAs påtroppende president om å ordne en fangeutveksling. Det melder NTB. 

Det er første gang de to mennene er sett siden de ble bortført utenfor det amerikanske universitetet i Kabul, hvor de begge jobbet som lærere. De er identifisert som amerikanske Kevin King og Timothy Weekes fra Australia.

<p>TALIBAN-FANGE: Australske Timothy Weekes, ble tatt til fange av Taliban utenfor det amerikanske universitetet i Afghanistan i Kabul hvor han underviste. FOTO: (militant video via AP)</p>

TALIBAN-FANGE: Australske Timothy Weekes, ble tatt til fange av Taliban utenfor det amerikanske universitetet i Afghanistan i Kabul hvor han underviste. FOTO: (militant video via AP)

Forsøkt reddet i september

Videoen, som skal ha blitt filmet 1. januar, ble sendt til mediene av Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid onsdag.

Les også: Norske spesialsoldater i gisseldrama i Afghanistan

Amerikanske tjenestemenn sa i september at amerikanske styrker hadde forsøkt å redde de to, men da var de ikke på stedet som ble ransaket.

De to gislene leverer i videoen en beskjed som skal være fra kidnapperne til amerikanske myndigheter. I den ber de påtroppende president Donald Trump ordne en fangeutveksling for å sikre friheten deres. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks