Hovedinnhold

Fox News: Trump vil godta hacking-rapport

<p>SNUR: Påtroppende president Donald Trump vil etter alt å dømme akseptere at russerne virkelig forsøkte å påvirke valgutfallet sist høst, etter at han ble briefet av amerikansk etterretning i helgen. Det antyder hans stabssjef, Reince Priebus (i bakgrunnen).</p>

SNUR: Påtroppende president Donald Trump vil etter alt å dømme akseptere at russerne virkelig forsøkte å påvirke valgutfallet sist høst, etter at han ble briefet av amerikansk etterretning i helgen. Det antyder hans stabssjef, Reince Priebus (i bakgrunnen).

Foto: Andrew Harnik, AP
Den påtroppende amerikanske presidenten Donald Trump antyder nå at han vil godta hacking-rapporten som anklager Russland for å ha påvirket høstens amerikanske valg.

Det er Fox News som melder dette med bakgrunn i et intervju som tv-kanalen har gjort med den påtroppende stabssjefen til Donald Trump, Reince Priebus.

NRK var først ute med å rapportere dette her hjemme.

Les også: Slik lager Obama trøbbel for Trump

I intervjuet mer enn antyder Priebus at Trump - som tidligere har avvist russisk innblanding da han ble valgt til president - vil godta avgjørelsen til amerikansk etterretning, dersom både CIA og FBI kommer frem til at russerne påvirket valget.

– Jeg tror han (Trump) vil akseptere konklusjonen dersom de kommer sammen og gir ut en rapport som viser at hele det amerikanske folk står på samme side, sier Priebus i intervjuet.

Han sier også at en slik konsensus fra de amerikanske etterretningsorganisasjonene er nært forestående.

Lest denne?: Dette blir Donald Trumps største utfordringer som president

Donald Trump har tidligere ikke gått med på at russerne aktivt gikk inn for å påvirke det amerikanske valget. Trump-leiren mener at disse beskyldningene har vært fremstilt for å svekke hans valgseier over demokratenes Hilary Clinton.

Mistanken om russisk innblanding kom etter at den private epost-kontoen til Hilary Clintons valgkampsjef, John Podesta, ble hacket og senere publisert av WikiLeaks.

Påstandene har ført til ytterligere spenning i forholdet mellom USA og Russland. I romjulen svarte USAs avtroppende president Barack Obama med å utvise 35 russiske diplomater.

Russlands president Vladimir Putin gjengjeldte den skarpe reaksjonen fra USA ved å invitere amerikanske ambassadørbarn til nyttårsfest i Moskva.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks