Hovedinnhold

Demokratisk politiker: Trump jr. ville ikke svare Kongressen

<p>I SØKELYSET: Donald Trump Jr. ble i juli intervjuet av Sean Hannity i Fox News.</p>

I SØKELYSET: Donald Trump Jr. ble i juli intervjuet av Sean Hannity i Fox News.

Foto: Richard Drew, AP
Ifølge Adam Schiff nektet Donald Trump jr. i en kongresshøring å fortelle om en samtale han og faren hadde om et omstridt møte i fjor.

Høringen i etterretningskomiteen i Representantenes hus ble holdt bak lukkede dører og er en del av granskingen av mulig russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i fjor.

Både Trump jr. og presidentens svigersønn Jared Kushner deltok i det omstridte møtet med russerne i Trump Tower. De var forespeilet at de kunne få opplysninger som kunne skade Trumps motkandidat Hillary Clinton. Til etterretningskomiteen sier Trump jr. at han ikke fortalte om møtet da det skjedde. Han nektet å forklare hva han til slutt fortalte faren om møtet, etter at det var blitt offentlig kjent at det hadde funnet sted.

Ifølge demokraten Adam Schiff sa presidentsønnen at han ikke kunne fortelle om samtalen med faren på grunn av det konfidensielle forholdet mellom advokater og klienter, noe han begrunnet med at en advokat var til stede da han snakket med faren.

– Tilstedeværelsen av en advokat betyr ikke at kommunikasjonen mellom far og sønn er privilegert (konfidensiell journ. anm), sier han til nyhetsbyrået AP.

Les også: Michael Flynn innrømmer å ha løyet til FBI

Møtet i Trump Tower er svært interessant for spesialetterforsker Robert Mueller, som også gransker den russiske innblandingen og om politiets arbeid er blitt hindret i etterkant av møtet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks