Hovedinnhold

Dommedagsklokken skrudd tilbake ett minutt

ENDRET: Dommedagsklokka da den var sju på tolv i 2002. Nå, i januar 2010, er klokka stilt til seks minutter på tolv. Klokka tolv er det dommedag og verdens ende. Foto: AFP
ENDRET: Dommedagsklokka da den var sju på tolv i 2002. Nå, i januar 2010, er klokka stilt til seks minutter på tolv. Klokka tolv er det dommedag og verdens ende. Foto: AFP
Barometeret for faren for atomkrig, den såkalte dommedagsklokka, er skrudd ett minutt tilbake.

Klokka viser nå seks minutter på tolv. Det vil si at det er seks minutter igjen til dommedag. Heldigvis er det seks symbolske minutter igjen.

Det var i 1947 en gruppe atomfysikere oppretett Dommedagsklokka. De stilte den til 11.53. Det nærmeste klokka har vært midnatt og dommedag, var i 1953 da klokka var to minutter på tolv.

Skrudd tilbake

Nå har altså gruppa av atomfysikere som opprettet dommedagsklokka, besluttet å skru klokka tilbake på grunn av en mer «håpefull tilstand» i verdenspolitikken, melder BBC på sine nettsider. Nå er klokka seks på tolv.

Klokka har blitt justert 18 ganger siden den først ble stilt i 1947.

Klimaendringer truer

I 2007 ble den stilt fram til fem på tolv, da klimaendringene ble lagt til lista over farer som truer med å ødelegge verden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks