Hovedinnhold

Storaksjon mot fildelere i Europa

Svensk politi har gjennomført en rekke husransakelser i forbindelse med mistanke om ulovlig fildeling i stor skala. Også i Norge skal politiet ha slått til mot flere adresser.

Denne saken handler om:

Tips oss

Ifølge svenske påtalemyndigheter er det mistanke om at det har foregått ulovlig fildeling av en stor mengde filmer. Aksjonen ble gjennomført på sju ulike steder i Sverige etter begjæring fra belgisk politi, som har etterforsket saken i to år.

Samtidig skal det ha blitt gjennomført husransakelser på en rekke adresser i Norge, Belgia, Storbritannia og Italia.

Leter etter topsites

I Sverige har politiet ransaket både boliger i flere byer og internettleverandører i Stockholm og ved Umeå universitet. Det er beslaglagt datamaskiner og servere i et forsøk på å finne såkalte topsites, det vil si servere som kan laste ned store mengder filmer.

Målet er også å finne opplysninger om spesielle IP-adresser.

Etterforskes

- Det er vanskelig å si hvor mange filmer det dreier seg om, muligens er det tusenvis, sier aktor Fredrik Ingblad til TT. Han føyer til at enkelte funn bidrar til å styrke mistankene.

Lovbruddene som flere svensker nå er mistenkt for, vil trolig bli etterforsket av belgisk politi.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks