Hovedinnhold

Jonathan (19) hedret Steve Jobs med logo

HEDRET IT-LEGENDE: Jonathan Mak (19) hedret Apple-gründeren Steve Jobs med denne logoen. Foto: AFP
HEDRET IT-LEGENDE: Jonathan Mak (19) hedret Apple-gründeren Steve Jobs med denne logoen. Foto: AFP
(VG Nett) Jonathan Maks rørende hyllest til Apple-gründeren har fått massiv oppmerksomhet på nettet og skaffet kunststudenten jobbtilbud.

Denne saken handler om:

Steve Jobs gikk bort onsdag, 56 år gammel, etter å ha kjempet mot kreften i syv år.

Dødsbudskapet førte til spontane sorgreaksjoner blant Apple-tilhengere verden rundt:

Utenfor flere av Apple-butikkene la kunder ned blomster. Ved Apple-hovedkvarteret i California samlet det seg en sørgende folkemengde. Og utenfor Steve Jobs hjem vokser blomsterhavet minutt for minutt mens tilhengere skriver sine siste hilsener på fortauet utenfor huset.

BILDESPESIAL: Slik sørger verden over Steve Jobs

19 år gamle Jonathan Mak la ut sin hyllest til apple-gründeren på internett- en svarthvitt logo med Steve Jobs silhuett i det velkjente bittet på eplet.

Han forteller til nyhetsbyrået Reuters at logoen symboliserer både Jobs død og hans sentrale rolle i IT-selskapet.

- Jeg ville bare at det skulle være en stille markering. Det er bare denne rolige erkjennelsen av at Apple nå mangler en bit, sier Mak.

- Jeg er glad og vettskremt

Logoen har spredd seg som ild i tørt gress på nettet, nå er det også blitt trykket opp capser og t-skjorter med logoen. Også Hollywood har logoen fått oppmerksomhet, blant annet hos skuespilleren Asthon Kutcher som bruker den som sitt profilbilde på Twitter. For Mak var suksessen heller uventet.

- Jeg er både glad og vettskremt, sier studenten til Reuters.

Han avslører at han også har fått jobbtilbud på grunn av sin siste hilsen til Jobs.

PROTOKOLL: Send din siste hilsen til Steve Jobs her

Det var da Jobs trakk seg fra sin stilling som Apple-sjef i august at Mak lagde logoen, men det var ikke før han la det ut på nytt torsdag at logoen virkelig fikk oppmerksomhet.

Saken fortsetter under bildet...

DØDE ONSDAG: Steve Jobs startet Apple sammen med Steve Wozniak i familiens garasje i 1976. Onsdag tapte han kampen mot kreften. Foto: Reuters
DØDE ONSDAG: Steve Jobs startet Apple sammen med Steve Wozniak i familiens garasje i 1976. Onsdag tapte han kampen mot kreften. Foto: Reuters

Eventyret startet i garasjen

Steve Jobs startet Apple sammen med vennen Steve Wozniak i familiens garasje i 1976.

VGTV:  VG utenfor verdens mest berømte garasje

Etter å ha tapt en maktkamp med styret trakk Jobs seg ut av Apple i 1985. Han startet da datamaskinselskapet NeXT, som elleve år senere ble kjøpt opp av Apple med Jobs på kjøpet.

Barack Obama om Jobs: - Han forandret våre liv

I september 1997 ble han på nytt toppsjef i det da konkurstruede selskapet, og snudde Apples negative kurs til en opptur uten sidestykke takket være en rekke innovasjoner.

Millioner av solgte iMacer, iPoder, iPhoner, og iPader senere, kjemper Apple med Exxon Mobil om å være verdens mest verdifulle selskap, og Jobs lederskap blir ansett for å være selve grunnen til suksessen.

I følge en venn av familien bisettes Jobs fredag, skriver NTB.

Han sier at at bisettelsen vil bli en «liten privat samling» for den aller nærmeste familie og venner.

Steve Jobs etterlater seg kona Laurene Powell Jobs og fire barn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks