Hovedinnhold

Sjiraffen Marius skal bli løvemat

Dyrehage avliver frisk sjiraff for å fôre den til løvene

AVLIVES: Sjiraffen Marius i dyreparken i København skal avlives pågrunn av innavl. Den blir avlivet med en boltpistol og ikke med bedøvelsesmiddel. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix
AVLIVES: Sjiraffen Marius i dyreparken i København skal avlives pågrunn av innavl. Den blir avlivet med en boltpistol og ikke med bedøvelsesmiddel. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix
Det har skapt oppstandelse at Københavns Zoo planlegger å avlive sjiraffen Marius - som er frisk som en fisk - og servere ham til dyrehagens egne løver.

Denne saken handler om:

Nå er det slett ikke for forlystelsens skyld - og ikke engang for løvenes - at Marius skal avlives med boltpistol søndag morgen. Dyrehagen forklarer det med at de er en del av et avlsprogram for sunne dyr i dyrehagene.

For selv om Marius ikke feiler noe som helst, må han bøte med livet for å unngå innavl blant sjiraffene, skriver den svenske avisene Kvällsposten . Før han blir løvemat skal Marius obduseres, med publikum til stede.

Vitenskapelig direktør Bengt Holst i Københavns Zoo, skjønner ikke oppstyret rundt den planlagte avlivingen, men tror han har funnet en forklaring.

- Mange gjør tydeligvis forskjell på ulike dyr, men det gjør ikke vi i vår forvaltning. Følelser kommer i spill, og mange tenker ikke rasjonelt. Nå blir det stor oppstandelse fordi det er snakk om en sjiraff, men ingen hadde reagert om det var snakk om en hjort, sier Holst til det svenske nyhetsbyrået TT.

Dyrehagen nord for København avliver 700-800 hjort hvert år fordi det er for mange av dem.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks