Hovedinnhold

Politiken: «Tolv muslimske menn» var skolejenter

De tolv muslimske mennene som ifølge en dansk politiker oppsøkte datteren til en av profettegnerne var i virkeligheten 6-8 muslimske skolejenter, skriver den danske avisen Politiken.

Denne saken handler om:

Politiske ordfører Jens Rohde fra det danske regjeringspartiet Venstre beskyldes nå for politisk misbruk av truslene mot avistegnerne.

- Datteren til en av tegnerne ble oppsøkt av tolv muslimske menn på en skole, som ønsket å få tak i denne datteren. Hun var heldigvis ikke på skolen, sa Jens Rohde i et debattprogram i TV Avisen torsdag kveld.

Ifølge Mogens Blicher Bjerregaard, som er leder i Dansk Journalistforbund, forvrenger og overdriver Rohde saken med slike uttalelser. Å bruke tegnernes og deres familiers personlige sikkerhet for å fremme sin egen politikk, er direkte umoralsk, mener journalistlederen.

- Det er på ingen måte snakk om tolv muslimske menn, sier Bjerregaard, som fungerer som talsmann for avistegnerne. Avistegnerne selv er av Politiets etterretningstjeneste oppfordret til ikke å uttale seg offentlig, ikke minst på grunn av de 110 drapstruslene som er blitt rettet mot dem.

Ifølge Politikens opplysninger var det ikke snakk om tolv menn, men en gruppe skolejenter fra en annen skole som hadde oppsøkt skolen tegnerens datter gikk på. De ble avvist ved inngangen til skolen.

- Det er uanstendig når en profilert politiker bruker sin taletid i mediene til å utbasunere historier som kan forverre situasjonen for tegnerne og deres familier, sier Bjerregaard.
De tolv avistegnerne lever nå under jorden. Rohde, som sier han fikk opplysningen under et møte med avistegnerne, avviser kritikken fra Bjerregaard.

- Jeg synes ikke det er på sin plass å anklage meg for å slå politisk mynt på tegnerne etter et møte, sier Rohde.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks