Hovedinnhold

Pappa kom med bombe i bursdagspresang

Mark drept på 5-årsdagen

(VG Nett) - Jeg har med en ekstra bursdagspresang til deg, var de siste ordene fra Bjørn Schaap (37).

Denne saken handler om:

Bjørn Schaap kom for å feire sønnens bursdagsselskap hjemme hos sin tidligere kone 21. juli i år. Han bar på flere pakker til sønnen, men en av dem viste seg å være noe helt annet enn en hyggelig bursdagspresang.

Familien satt rundt kjøkkenbordet i Odense i Danmark og hygget seg helt til Bjørn Schaap skulle hente noe han kalte "en ekstra bursdagsgave" til sønnen Mark (5).

Sekunder etter at han reiste seg fra bordet kom han tilbake med en bombe som tok livet av både far og sønn.

- Jeg har med en ekstra bursdagspresang til deg.

Det var de siste ordene han sa før han detonerte sprengstoffet, skal moren, Camilla Schaap, ha forklart i et avhør til politiet ifølge danske BT.

Bjørn og Mark Schaap døde umiddelbart da bomben gikk av, mens Camilla Schaap ble reddet ut av huset av to naboer.

Hun ble brakt til sykehus med tredjegradsforbrenninger over hele kroppen. Øynene ble også alvorlig skadet, men legene klarte å redde synet hennes på ett øye. Det meldes om at hun nå er utenfor livsfare, men i dypt sjokk etter å ha mistet sin sønn.

Snakker ut

Selv om hendelsen gav henne enorme fysiske og psykiske skader, husker Camilla Schaap nøyaktig hva som skjedde. Nå snakker hun ut for første gang, drøye to uker etter den tragiske hendelsen.

- Stemningen var god. Bjørn kom tidlig på morgenen med flagg og mange pakker til Mark. Mark var oppspilt, og var selvfølgelig i sentrum på bursdagen sin, sier Schaap til danske BT.

Sprengstoff fra forsvaret?

Hva som var Bjørn Schaaps hensikter med bomben er uvisst, men i et avskjedsbrev skrev han at han var ulykkelig etter skilsmissen med Camilla Schaap for tre år siden.

Bjørn Schaap var kaptein i forsvaret og ble ofte sendt på utenlandsoppdrag, sist gang i Irak. Det jobbes nå med å finne ut om Schaap har skaffet seg sprengstoffet gjennom sin stilling i forsvaret.

- Kjemikere har undersøkt sprengstoffet som ble brukt, men de vet ennå ikke hvilket sprengstoff eller hvor store mengder som ble brukt, sier kriminalinspektør i Odense politi, Herman Overgaard, til BT.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks