Hovedinnhold

Dansk avis: - Har avslørt bombemannens identitet

Mystisk bombemann skal være enbent tsjetsjensk bokser (24)

BOMBEMANNEN: Slik ser gjerningsmannen bak eksplosjonen i København ut. Foto: Dansk politi
BOMBEMANNEN: Slik ser gjerningsmannen bak eksplosjonen i København ut. Foto: Dansk politi
(VG Nett) Den danske avisen B.T. hevder at bombemannen er en tsjetsjensk mann bosatt i Belgia.

Denne saken handler om:

- Ja, det er ham, hevder boksetreneren Albert Syben overfor avisenB.T.

Syben bor i byen Liege, hvor han har trent den antatte bombemannen, skriver avisen.

Helt siden den mystiske mannen ble pågrepet for å stå bak bombeeksplosjonen på hotellet i København fredag, har han ikke sagt ett ord om hvem han er eller hvilket motiv han hadde.

Dansk politi mener opplysningene er svært interessante, men vil ikke kommentere mannens identitet. De varsler en pressemelding onsdag morgen, skriver Ekstra Bladet.

LES OGSÅ:- Bombemannen er gjenkjent

- Ikke sett på åtte måneder

Boksetreneren, som også er tidligere politimann, er ikke i tvil om at mannen på bildene som er frigitt av dansk politi, er hans tidligere elev. Han peker på at 24-åringen også har en karakteristisk brukket nese og en benprotese.

- Han er tsjetsjener. Han har vært i klubben i rundt fem år, men jeg har ikke sett ham på åtte måneder, sier Syben til den danske avisen.

Han kjenner også 24-åringens kjæreste.

- Jeg har akkurat snakket med henne. Hun sier at han reiste til Luxemburg i forrige uke, men at hun nå ikke klarer å komme i kontakt med ham.

LES OGSÅ:Slik ser bombemannen ut nå

- Ba daglig

Boksetreneren husker 24-åringen, som ikke blir navngitt av den danske avisen, som en sosial fyr. Han klarte å fyre opp aggressiviteten i ringen, men var rolig utenfor, der han ba daglig og forsøkte å følge sin muslimske religion, ifølge avisen.

24-åringen skal ha reist jevnlig til hjemlandet Tsjetsjenia. Han har tidligere studert arkitektur.

- Det mangler ikke på intelligens, sier boksetreneren.

Han er ikke overrasket over at den tidligere bokseren kan være en terrorist.

- Det overrasker meg ikke, sier han til den danske avisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANGLER SERIENUMMER: Bombemannen fra Hotel Jørgensen i København mangler et bein. På protesen hans er serienummeret slipt vekk. Foto: Københavns Politi
MANGLER SERIENUMMER: Bombemannen fra Hotel Jørgensen i København mangler et bein. På protesen hans er serienummeret slipt vekk. Foto: Københavns Politi

VGTV:Her løper bombemannen i panikk

- Karakteristisk brukket nese

Mannen hadde hverken mobiltelefon eller kredittkort da han kom til Danmark. Han skal heller ikke hatt med seg noe som knytter ham til et bestemt land, bortsett fra et falskt identitetskort fra Belgia.

Politiet mener at han har kjøpt klær i København, og kvittet seg med sine gamle. Han hadde til og med filt bort serienummeret på benprotesen sin, for at den ikke skulle kunne brukes til å oppspore identiteten.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, sa dansk politi at de trodde den mystiske mannen var en tidligere kampsportutøver.

- Han har en karakteristisk brukket nese, som vi ofte ser hos boksere, sa politiinspektør Svend Foldager til Ekstra Bladet.

LES OGSÅ:Bombemannen hadde flere mystiske konvolutter

Løp i panikk etter bombe

Politiet har tidligere offentliggjort en video som viser mannen da han den 7. september klokken 10.22 ankommer Hotel Jørgensen og sjekker inn.

En annen overvåkningsfilm viser bombemannen løpe i panikk.

Etter 38 minutter inne på hotellets toalett, skjer det som etter alt å dømme var alt annet enn den antatte bombemannens plan:

Bomben gikk av.

Blodig og tydelig stresset virrer mannen først fra dør til dør i korridoren før han legger på sprang og løper ut av hotellet.

Han ble senere pågrepet i Ørstedsparken i København, der politiet sendte en bomberobot for å undersøke mannen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks