Hovedinnhold

Fødende Gitte (23) reddet etter 12 timer i snø-isolasjon

JULEDRAMA: Militæret måtte i aksjon for å hjelpe fødende Gitte Wang Hansen til sykehus. Foto: Scanpix
JULEDRAMA: Militæret måtte i aksjon for å hjelpe fødende Gitte Wang Hansen til sykehus. Foto: Scanpix
(VG Nett) Juledramaet på Bornholm fikk en lykkelig slutt: De unge, vordende foreldrene var avstengt fra omverden i over et halvt døgn før det danske forsvaret nådde dem.

Denne saken handler om:

Dramaet startet i 19.30-tiden på julaften, da Gitte Wang Hansen fikk veer samtidig som store snømasser gjorde veiene på øya Bornholm uframkommelige.

To tapre jordmødre gjorde forsøk på å ta seg fram til huset der Hansen ventet, ved hjelp av både ski og en militær beltevogn. Samtidig gjorde 23-åringen og hennes forlovede Frederik Koefoed seg klare til nødfødsel hjemme.

Les også: Fødende kvinne isolert av snøvær - jordmor har ankommet på ski

Til slutt fikk det unge paret imidlertid assistanse. Beltevognen tok seg gjennom snømassene etter å ha stått fast i flere timer, og fraktet dem til sykehuset i Rønne.

- Det går fint med dem. Det har ikke kommet noe barn ennå, men det er på vei innen de neste 10-12 timene, sier den gravide kvinnens far, René Wang Hansen, til VG Nett.

Barnets navn er allerede bestemt - det usedvanlige juleeventyrets konkrete resultat skal kalles Mikkel.

Lang ventetid

Det unge parets historie har nå gått verden rundt. Ifølge René Wang Hansen har ikke telefonen stått stille siden historien ble kjent i danske aviser. Den ene jordmoren skal ha blitt sittende fast i snøkaoset i over 12 timer.

- Vi måtte vente veldig lenge, men heldigvis fikk vi hjelp av naboen, som er lege. Hun kom klokken 03.00 i natt, så vi var aldri redde, sier han.

Barnefaren Frederik Koefoed innrømmer i imidlertid at han var bekymret for hvordan fødselen skulle foregå. Han beskriver årets høytid som «en spennende og annerledes jul».

- Vi tilbrakte mesteparten av kvelden og natten foran fjernsynet, og har selvfølgelig vært meget spent på utfallet. Vi har spøkt med at vi kom til å snø inne når hun skulle føde, men ble likevel litt overrasket da det skjedde, sier han til bt.dk.

Overfor den danske avisen ekstrabladet.dk roser han av sin forlovede.

- Gitte har vært så tøff, skryter han.

Saken fortsetter under bildet ...

SATT FAST: Beltekjøretøyet med jordmoren som skulle hjelpe Gitte Wang Hansen og Frederik Koefoed satt seg fast i snøen. Foto: Scanpix
SATT FAST: Beltekjøretøyet med jordmoren som skulle hjelpe Gitte Wang Hansen og Frederik Koefoed satt seg fast i snøen. Foto: Scanpix


Isolert

Den lille øya Bornholm, som ligger utenfor østkysten av Danmark, har opplevd store snøproblemer de siste dagene. Flere hundre mennesker ble sperret inne i sine hjem, og først lørdag har man kunnet bevege seg på veiene. Dette gjelder imidlertid kun militære kjøretøy.

Les også: Bornholm isolert av snøvær

Folk som har blitt ufrivillige gjester i den største byen på øya, Rønne, har feiret høytiden i en idrettshall, på en kaserne og på en ferge.

Pent.no: Bekymret for snøvær? Sjekk varselet for stedet der du bor!

UTRADISJONELL JUL: Værfaste mennesker har feiret jul som best de kan på øya Bornholm. Foto: Scanpix
UTRADISJONELL JUL: Værfaste mennesker har feiret jul som best de kan på øya Bornholm. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks