Hovedinnhold

Færre får dansk statsborgerskap

DANMARK: Færre utlendinger får dansk statsborgerskap. Foto: Illustrasjonsfoto: SCANPIX
DANMARK: Færre utlendinger får dansk statsborgerskap. Foto: Illustrasjonsfoto: SCANPIX
Antallet utlendinger som blir innvilget dansk statsborgerskap, er kraftig redusert etter flere innstramminger i den danske innvandringsloven.

Denne saken handler om:

Mens den omstridte danske utlendingsloven granskes av både politikere og eksperter faller antallet personer som skifter ut sitt statsborgerskap med et dansk, skriver Berlingske Tidende.

I fjor fikk 3.649 personer dansk statsborgerskap, halvparten så mange som året før. Går man tilbake til 2000 fikk om lag 15.000 dansk statsborgersskap, skriver avisen og viser til Danmarks Statistik.

Ifølge konsulent Kirsa Reinholt i integrasjonsdepartementet skyldes fallet i fjor delvis at Folketinget kun én gang vedtok en lov om tildeling av statsborgerskap til gruppen av godkjente søkere, mens forsamlingen vanligvis godkjenner to slike runder i året.

Videre peker hun på en generell utvikling de siste årene og at de strengere kravene om å få dansk statsborgerskap nå begynner å gjøre seg gjeldende.

- Vi får færre søkere enn tidligere, og vi venter at det fortsatt vil være færre som søker fordi flere har funnet ut hvilke betingelser som må oppfylles, og fordi kravene er skjerpet, sier Reinholt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks