Hovedinnhold

Dansk innvandringsminister feiret innstramming nummer 50 med kake

<p>«I dag fikk jeg vedtatt innstramning nummer 50 på utlendingsfeltet. Det skal feires!», skriver Inger Støjberg, Danmarks innvandringsminister på sin Facebook-side.</p>

«I dag fikk jeg vedtatt innstramning nummer 50 på utlendingsfeltet. Det skal feires!», skriver Inger Støjberg, Danmarks innvandringsminister på sin Facebook-side.

Foto:
  • Send en melding til
Det har vakt oppsikt at Danmarks innvandringsminister Inger Støjberg har valgt å feire innstrammingene i innvandringspolitikken med bløtkake.

Denne saken handler om:

Kaken var pyntet med tallet 50, noe som skulle symbolisere at regjeringen så langt har fått vedtatt 50 innstramminger i innvandrings- og asylpolitikken. Bildet ble tirsdag lagt ut på Facebook, noe som førte både til positive og negative kommentarer.

Les også: Scarletts (7) tårer skaper debatt i Danmark: – Du er ikke dansk!

Over 11.000 personer hadde ved 18-tiden tirsdag kveld reagert på bildet, som for øvrig ble delt over tusen ganger. Bildet er kommentert over 2.000 ganger av Facebook-brukere.

Andre politikere har også reagert på at innstrammingene er feiret med det som på dansk kalles en othellolagkake. Blant dem er Morten Østergaard, leder for sentrumspartiet De Radikale.

Visste du? Én av seks i Norge har innvandrerbakgrunn

– Kakene blir større og større, skoene mindre og mindre. Et othellotrofé over andres ulykke, skriver han på Twitter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks