Hovedinnhold

CBS: Trump med Iran-kunngjøring fredag

President Donald Trump kunngjør fredag hva han akter å gjøre med atomavtalen med Iran.

Det melder CBS News.

Trump har gjentatte ganger kalt atomavtalen med Iran for «den verste avtalen noensinne». Han har både truet med å trekke USA fra avtalen og sagt at den må reforhandles.

Avtalen med Iran ble framforhandlet av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland og trådte i kraft i januar 2016. De øvrige landene har gjort det klart at det er uaktuelt å reforhandle avtalen.

Trump er også alene om å anklage Iran for brudd på avtalen. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er ikke enige, og slo i september fast at landet overholder sin del av avtalen.

– Iran følger opp forpliktelsene som landet i henhold til avtalen er underlagt, sa IAEA-sjef Yukiya Amano.

Trump-administrasjonen har to ganger tidligere konkludert med det samme, og det er derfor høyst uklart hva presidenten nå akter å gjøre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks