Hovedinnhold

10.000 hus trues av skogbrann i California

** Brannen er nå ute av kontroll
** 1800 brannmannskaper jobber på spreng
** Arnold Schwarzenegger har erklært unntakstilstand

(VG Nett) En skogbrann ved Los Angeles i den amerikanske delstaten California sprer seg raskt. Brannsjef har aldri sett noe liknende.

Denne saken handler om:

Brannen tredoblet seg i omfang lørdag og spredte seg i flere retninger. Tre personer har kommet til skade i skogbrannen og 4000 hjem har blitt evakuert.

FULL FYR: Et kors har tatt fyr i Big Tujunga-området i Los Angeles. Foto: Reuters
FULL FYR: Et kors har tatt fyr i Big Tujunga-området i Los Angeles. Foto: Reuters

- Det ser ikke ut som om noe kan stoppe den, sier et oppgitt vitne, Jost Vielmetter, til Los Angeles Times.

Lever sitt eget liv

Brannmannskapene sier de ikke lenger klarer å kontrollere brannen.

- Den har oppført seg akkurat som den selv ønsker; den har gått akkurat når og hvor den selv vil, sier en oppgitt brannmann Mike Dietrich ifølge AP.

Dietrich sier han aldri før har sett en brann vokse så kraftig - så fort.

Brannen tok altså skikkelig av i løpet av lørdagen, spredte seg i alle retninger og omfanget ble nesten tredoblet. Tjukk røyk la seg tett rundt fjellene, noe som gjorde slukningsarbeidet vanskelig. Nå ligger det tjukk røyk over hele Los Angeles.

Guvernør Arnold Schwarzenegger har erklært unntakstilstand, og brannen er den verste av flere skogbranner som har rammet sørlige og sentrale deler av California og nasjonalparken Yosemite.

Nye mannskaper

Myndighetene skulle søndag hente inn nye brannmannskaper, og håpet var at det sammen med fallende temperaturer skulle bedre situasjonen.

Brannen er den verste av flere skogbranner som har rammet sørlige og sentrale deler av California og nasjonalparken Yosemite.

I FARE: Flere tusen hjem står i fare for å bli brent ned. Foto: Reuters
I FARE: Flere tusen hjem står i fare for å bli brent ned. Foto: Reuters

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks