Hovedinnhold

Blinde Mona (30) bruker førerhest

Første «blindehest» som begynner på universitet

FØRER AN: Førerhesten Cali hjelper Mona (30) på universitetet hver dag. - Uten henne hadde jeg ikke kunne gjort dette, sier den blinde studenten. Foto: AFP.
FØRER AN: Førerhesten Cali hjelper Mona (30) på universitetet hver dag. - Uten henne hadde jeg ikke kunne gjort dette, sier den blinde studenten. Foto: AFP.
Hadde det ikke vært for miniatyrhesten Cali, ville blinde Mona Ramouni (30) aldri begynt å studere på universitetet.

Den muslimske 30-åringen fikk aldri lov til å ta en førerhund inn i huset til foreldrene hjemme i USA, så derfor falt valget til slutt på den pensjonerte showhesten Cali. Monas foreldre er nemlig blant de muslimer som mener at hunder er urene dyr, og ikke kan tenke seg å eie en.

I 2008 ble hesten Cali trent til å gå inn og ut av biler og busser, banke med hoven foran hindringer og til og med plukke opp ting fra bakken.

Nå har radarparet begynt på universitetet i Michigan, skriver The Telegraph.

- Hun er en fantastisk liten hest. Jeg ønsker å ta henne til steder der ingen av oss kunne dratt uten hverandre. Før jeg fikk henne trodde jeg ikke at jeg skulle få noe ut av livet mitt, sier Ramouni, som sparte i tre år for å få råd til å trene opp den knapt 45 kilo tunge miniatyrhesten til å bli sin fører.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks