Hovedinnhold

Ordfører funnet drept på kirkegård i Belgia

<p/>
<p>ÅSTEDET: Nødetatene rykket ut til en kirkegård i byen Mouscron etter at byens ordører ble funnet drept mandag kveld.</p>

ÅSTEDET: Nødetatene rykket ut til en kirkegård i byen Mouscron etter at byens ordører ble funnet drept mandag kveld.

Foto: Kurt Desplenter, AFP
Belgisk politi har pågrepet en 18-åring som mistenkes for å ha skåret over halsen og drept den 71 år gamle ordføreren i småbyen Mouscron.

Denne saken handler om:

71 år gamle Alfred Gadenne ble funnet død på kirkegården i Mouscron, en industriby nær grensen til Frankrike, mandag. Han pleide hver dag å åpne og stenge porten til kirkegården.

<p>DREPT: 71 år gamle Alfred Gadenne ble funnet drept på kirkegården i byen Mouscron i Belgia mandag kveld. Han skal ha påtatt seg ansvaret for å åpne og stenge kirkegården hver kveld ettersom han bodde i nærheten.</p>

DREPT: 71 år gamle Alfred Gadenne ble funnet drept på kirkegården i byen Mouscron i Belgia mandag kveld. Han skal ha påtatt seg ansvaret for å åpne og stenge kirkegården hver kveld ettersom han bodde i nærheten.

Foto: Ville de Mouscron

Tirsdag meldte belgiske medier at en 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha drept ordføreren. 18-åringen skal ha skåret over strupen på ordføreren som hevn for at den unge mannens far, som tidligere var ansatt i kommunen, fikk sparken og deretter begikk selvmord i 2015.

Siktet for gravlund-drapet i 2003: Tatt da han forsøkte å krysse grensen til Ungarn

Saken har rystet Belgia, og statsminister Charles Michel skriver på Twitter at ordføreren var godt likt av alle. På den andre siden av grensen, i nabobyen Lille, har ordfører Martine Aubry uttalt at hun er forferdet over at Gadenne er drept.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks