Hovedinnhold

Barbie får hijab

<p>FEKTER: OL-bronsevinner Ibtihaj Muhammad med Barbie-dukken hun har vært inspirasjonen til.</p>

FEKTER: OL-bronsevinner Ibtihaj Muhammad med Barbie-dukken hun har vært inspirasjonen til.

Foto: Evan Agostini, AP
Den ikoniske Barbie-dukken lanseres for første gang i en versjon med hijab, opplyser den amerikanske leketøysprodusenten Mattel.

Dukken, som ble lansert mandag, men kommer i salg først til neste år, er inspirert av den amerikanske fekteren Ibtihaj Muhammad, som vant OL-bronse i Rio i fjor.

– Vi er glade for å kunne ære Ibtihaj Muhammad med denne unike Barbie-dukken. Hun inspirerer kvinner og jenter over hele verden til å bryte grenser, skriver Mattel på Barbies offisielle Twitter-konto.

Sett på Barbie-fan! Mann bor med 6000 Barbie-dukker

Dukken er i tillegg til et hodetørkle utstyrt med en hvit fektedrakt, en kårde og en hjelm. Barbien er den siste modellen i Sheroes-serien, som består av kvinnelige helter.

– Takk til Mattel for å gjøre meg til det nyeste medlemmet av Sheroes-familien. Jeg er stolt over å vite at jenter over hele verden kan leke med en Barbie som er ikledd hijab, sier den 31 år gamle fekteren.

Hun sier dukken er en barndomsdrøm som har gått i oppfyllelse.

Husker du? Tobarnsmoren ble lei av dukker som spiller på sex 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks