Hovedinnhold

Bachmann forveksler stjerne med drapsmann

TABBE: Michelle Bachmann sa nylig at hun vil at velgerne skal vite at hun har samme pågangsmot som en annen som er fra Waterloo, nemlig John Wayne. Foto: Ap
TABBE: Michelle Bachmann sa nylig at hun vil at velgerne skal vite at hun har samme pågangsmot som en annen som er fra Waterloo, nemlig John Wayne. Foto: Ap
Den republikanske presidentkandidaten Michelle Bachmann gikk i baret da hun forvekslet filmstjernen John Wayne med massemorderen John Wayne Gacy.

Denne saken handler om:

I et TV-intervju med Fox News fra Waterloo i Iowa, der hun er født, sa Bachmann at hun vil at velgerne skal vite at hun har samme pågangsmot som en annen som er fra Waterloo, nemlig John Wayne.

Men filmlegenden John Wayne er ikke fra Waterloo, men fra Winterset, en annen by i Iowa flere timer fra Waterloo.

Waterloos egen John Wayne, derimot, er som Washington Times påpeker, John Wayne Gacy som startet sin kriminelle løpebane i Waterloo før han flyttet til Chicago og begikk 30 drap.

Les også: Bachmann vil bli president

Bommerten er den siste i en serie forsnakkelser og andre blemmer som har gjort lederne i det republikanske partiet usikre på om kongressrepresentanten fra Minnesota har muligheter for å vinne valget.

Under et besøk i mars i New Hampshire, der det første primærvalget finner sted, sa hun at de første skuddene i den amerikanske uavhengighetskrigen ble avfyrt der, mens det i virkeligheten var i nabostaten Massachusetts.

Les også: Michele Bachmann seiler opp hos republikanerne

I november beskyldte hun president Barack Obama for å ha reist til India til en kostnad for skattebetalerne på 200 millioner dollar dagen.

Det hvite hus avfeide raskt tallet, og den uavhengige nettsiden factcheck.org påpekte at hele Afghanistan-krigen koster 190 millioner dagen.

I april 2009 avviste Bachmann forskernes advarsler om klimaendringer og sa at CO2 faktisk er ufarlig.

- CO2 framstilles som skadelig. Men det fins ikke en eneste studie som viser at CO2 er en skadelig gass, sa hun i Representantenes hus.

Og i oktober 2008 ba hun på TV om at mediene gransker om demokratene faktisk har antiamerikanske synspunkter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks