Hovedinnhold

Baby kvalt under sovende pappa

Det to måneder gamle jentebarnet ble kvalt da faren i søvne rullet over det i vannsengen.
Den finske faren fikk sjokk da han oppdaget den livløse datteren ved siden av seg. Han kontaktet øyeblikkelig ambulanse, men helsepersonellet som rykket ut, kunne bare konstatere at den lille jenta var død.

Den tragiske ulykken skjedde i Nurmijärvi i Finland lørdag natt. Også moren var i leiligheten, men hun sov ikke ved siden av datteren.

Paret, som begge er i tredveårene, har også andre barn. Nå etterforsker politiet dødsårsaken, skriver den finske avisen Ilta-Sanomat.

Sov i vannseng

Etterforskningslederen, kommissær Markku Tuominen, ønsket søndag ikke å oppgi om faren var påvirket av alkohol på ulykkestidspunktet, eller om politiet har mistanke om en straffbar handling.

- Vi etterforsker omstendighetene rundt dette dødsfallet. Vi vil vite mye mer om saken etter obduksjonen, sier han.

Både barnet og faren sov i en vannseng, noe som kan føre til økt ulykkesrisiko.

- Slike ulykker er meget sjeldne, men de skjer av og til, sier overlege og professor Mikko Hallman ved barneklinikken ved universitetssykehuset i Oulu.

- Det anbefales at foreldre ikke sover i samme seng som sine barn. En ulykke hvor barnet kveles under sine foreldre, vekker ofte mistanker, sier han.

Hallman konstaterer imidlertid at når det gjelder spedbarn, er det oftest snakk om en ren ulykke.

Sover tungt

- Foreldrene lider ofte under en sterk skyldfølelse i forbindelse med ulykker som fører til barnets død, sier Eija Korpelainen, leder for Käpy Ry, en finsk støtteorganisasjon for familier som har opplevd krybbedød og barnedød.

Korpelainen sier det er svært vanlig at foreldre sover sammen med sine barn, spesielt når de er små.

Ettersom ammingen av et spedbarn gjør at man må stå opp flere ganger om natten, mener mange at det er en god løsning å løfte barnet opp i sengen og la det ligge mellom mor og far.

- Med små barn er man i tillegg mye våken, og derfor sover man ekstra tungt om natten, sier Korpelainen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks