Hovedinnhold

Ba barkunder stumpe røyken - ble skutt

BOKSER: James Oyebola fra den gang han fremdeles var aktiv bokser. Foto: AP (arkiv)
BOKSER: James Oyebola fra den gang han fremdeles var aktiv bokser. Foto: AP (arkiv)
(VG Nett) En tidligere britisk tungvektsbokser ligger fremdeles kritisk skadet på sykehuset etter at han mandag prøvde å ta røykeloven i egne hender.

James Oyebola (47) ble skutt i hodet og benet på nattklubben Chateau 6 i Sørvest-London natt til mandag.

Fire skudd skal ha blitt avfyrt, men så langt har ikke politiet funnet noe våpen.

Oyebola, kjent som «Big Dad» i sin boksekarriere, forsøkte å hjelpe de ansatte ved nattklubben som hadde bedt noen kunder om å stumpe røyken. Dette ble dårlig mottatt og Oyebola ble skutt av kundene i det de forlot klubben og sprang i hver sin retning.

- Dette er en grusom handling uansett, men over en så liten ting som røyking... Disse menneskene må vi ta, sier viseetterforskningsleder Scott Wilson til BBC.

En talsmann for James Oyebolas familie sier det er for tidlig å spekulere i hvordan det vil gå med den tidligere bokseren. Heller ikke sykehuset vil anslå hvilke prognoser han har for å overleve, eller unngå varige skader.

- Tilstanden til James er kritisk, uttaler en representant for sykehuset der han er innlagt.

James Oyebola vant 18 av sine 23 kamper som proff tungvektsbokser. Han la opp tre år etter at han vant WBC internasjonale tungveksttittel i 1993.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks