Hovedinnhold

Australsk par forteller åpenlyst om incestforhold:

Far fikk barn med sin egen datter

FAR OG DATTER: Jenny Deaves hevder hun ikke ser på faren sin som far, men som en vanlig mann. John Deaves beskriver forholdet til datteren som fantastisk. Foto: AFP
FAR OG DATTER: Jenny Deaves hevder hun ikke ser på faren sin som far, men som en vanlig mann. John Deaves beskriver forholdet til datteren som fantastisk. Foto: AFP
(VG Nett) - Noen ganger tar følelsene overhånd, sier John Deaves (61) som åpenlyst forteller om det intime forholdet med sin egen datter Jenny (39).

Denne saken handler om:

TV-seere over hele Australia satt i går klistret til skjermene da Jenny og John Deaves fortalte åpent om sitt oppsiktsvekkende kjærlighetsforhold.

Nå raser debatten på nettet: «Dette er det kvalmeste jeg noen gang har hørt», «Nå må de stakkars barna lide», «Hvis de vil ha forståelse og respekt, hvorfor stå frem på landsdekkende TV?» Les mer her(VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider)

Dømt for incest

Paret er nå dømt for to tilfeller av incest, som de har innrømmet. Årsaken til det er åpenbar: sammen har de en datter på ni måneder, og i 2001 fikk de et barn som kort tid etter døde av en medfødt hjertefeil.

- Fantastisk

John ble skilt fra Jennys mor mens datteren kun var ett år. De hadde ingen kontakt før Jenny selv oppsøkte faren sin etter 30 års atskillelse. I TV-intervjuet «Sixty Minutes» forteller hun at hun først så på ham som en mann, deretter som sin egen far.

- NORMALT FORHOLD: Jenny og John Deaves hevder de har et normalt kjærlighetsforhold, og ikke som far og datter. Foto: AFP
- NORMALT FORHOLD: Jenny og John Deaves hevder de har et normalt kjærlighetsforhold, og ikke som far og datter. Foto: AFP

- Jeg så på han og tenkte - han er ikke så verst. Slik som du kan se på en mann på en nattklubb, sier hun ifølge National Nine News.

John Deaves beskriver det intime forholdet med sin egen datter som «fantastisk», selv om han visste at det var ulovlig.

- Følelsene tar overhånd. Som folk uten tvil forstår, kan det skje i løpet av livet. Selvfølgelig visste jeg at det var ulovlig, men du vet - hva så?

Hevder løgn

John Deaves andre eks-kone, som han giftet seg med etter Jennys mor, hevder paret lyver når de hevder at de ikke har sett hverandre på 30 år.

Hun hevder at Jenny, som da var 15 år, bodde hos dem først en uke, og deretter tre ganger til før ekteskapet gikk over styr.

- Dette var tøft i lang tid etterpå, sier ekskona Dorothy ifølge news.com.au.

Fare for sykdom

Dommer Steven Millsteed i Sør-Australia distriktsrett var spesielt opptatt av barnas ve og vel i incestuøse forhold, da han dømte paret i mars i år.

- Relevante faktorer inkluderer behovet for å forhindre høy risiko for medfødte sykdommer hos barn født som en følge av incest, og forhindre at barn, som vokser opp i en familie basert på incestuøse forhold, lider psykisk og sosialt.

I tillegg til barnet far og datter Deaves har sammen, bor også Jennys to døtre fra et tidligere ekteskap sammen med dem. Disse barna er ni og 14 år gamle.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks