Hovedinnhold

Denne mannen jaktes av politiet etter Moskva-terroren

(VG Nett) Politiet mistenker at denne mannen deltok i terroraksjonen på t-banen i Moskva, som så langt har kostet 39 mennesker livet.

Denne saken handler om:

Den etterlyste mannen skal være i 30-årene, og ble fanget opp av overvåkningskameraer inne på metrostasjonen. Mannen har bart, og var iført mørke klær da angrepet skjedde mandag morgen.

Ifølge avisen Komsomolskaja Pravda er mannen nå etterlyst nasjonalt. Bildene, som VG Nett har fått tilgang til, samt signalementet av mannen er sendt ut til politi og sikkerhetsansatte over hele Russland. Det jaktes nå på mannen på busstasjoner og andre steder der store menneskemengder samles.

EKSPERT:- Angrepet i Moskva kan være hevnaksjon

Både innenriksdepartementet og det føderale sikkerhetsorganet FSB har opprettet tipstelefoner som de ber mennesker som kan ha opplysninger om mannen ringe. På flygeblader som nå spres over hele landet, opplyser myndighetene at de mistenker at mannen kan være fra Dagestan.

I tillegg jakter russisk politi på to kvinner som skal ha ledsaget de to selvmordsbomberne, melder NTB. Alle tre ble fanget opp av overvåkingskameraer, ifølge sikkerhetskilder.

Selvmordsbombere

MISTENKT: Dette flygebladet med informasjon om den mistenkte mannen er distribuert til politiet over hele Russland. Foto: KOMSOMOLSKAYA PRAVDA
MISTENKT: Dette flygebladet med informasjon om den mistenkte mannen er distribuert til politiet over hele Russland. Foto: KOMSOMOLSKAYA PRAVDA

Politiet fant mandag ettermiddag likene av kvinnene de mener sprengte seg selv i luften. Ifølge en mann som deltok i redningsarbeidet på t-banestasjonen Park Kulturij, hvor den andre bomben eksploderte mandag morgen, er en av de døde terrorkvinnene funnet med ansiktet intakt.

- Eksplosjonen delte henne i livet, akkurat der bombebeltet var festet, men hodet var intakt. Det gir grunn til å tro at hun kan identifiseres, sier en redningsmann som ønsker å være anonym til den russiske avisen Komsomolskaja Pravda.

VGTV:Minner ofrene etter Moskva-terroren

Redningsmannen opplyser videre at hodet som er funnet viser en ung kvinne med tykt, mørkt hår. Kvinnen var ifølge redningsmannen kledd i sorte bukser og sorte sko.

- På grunn av at personen er så godt bevart, vil man raskt finne sporet av både de som opererte sammen med henne og finne ut hvor kvinnen kommer fra, sier redningsmannen til avisen.

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepene.

Saken fortsetter under bildet!

I SORG: Utenfor Lubjanka-stasjonen hadde mange lagt blomster og tent lys til minne om ofrene for bombeangrepene mandag. Foto: Reuters/Scanpix
I SORG: Utenfor Lubjanka-stasjonen hadde mange lagt blomster og tent lys til minne om ofrene for bombeangrepene mandag. Foto: Reuters/Scanpix

Fem kritisk skadd

Myndighetene i Russland har erklært tirsdag for en nasjonal sørgedag etter selvmordsangrepene mot metroen i Moskva. Utenfor Lubjanka-stasjonen hadde mange lagt blomster og tent lys til minne om ofrene.

LES OGSÅ:Frykter nye terrorangrep

Tallet på drepte steg tirsdag morgen til 39, da en kritisk skadd kvinne døde på sykehus. Dødstallet kan stige ytterligere, advarer russiske myndigheter. Flere enn 70 personer er fortsatt innlagt på ulike sykehus i Moskva.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal fem personer fortsatt være kritisk skadd etter bombeangrepene. Bare åtte personer er så langt formelt identifisert.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks