Hovedinnhold

Muslimsk organisasjon trykker Muhammed-karikatur

DEMONSTRASJON: Dette bildet er fra demonstrasjonen mot trykkingen av en karikaturtegning av Muhammed i Dagbladet. Nå har en muslimsk organisasjon trykket den samme tegningen. Foto: Robert S. Eik
DEMONSTRASJON: Dette bildet er fra demonstrasjonen mot trykkingen av en karikaturtegning av Muhammed i Dagbladet. Nå har en muslimsk organisasjon trykket den samme tegningen. Foto: Robert S. Eik
Den internasjonale muslimske organisasjonen OIC trykker en kontroversiell Muhammed-karikatur i sitt nyhetsbrev. - Historisk, sier en dansk politiker.

Denne saken handler om:

Illustrasjonen er den samme som Dagbladet hadde på sin førsteside i begynnelsen av februar, og som førte til demonstrasjonen der Mohyeldeen Mohammad kom med sin etterhvert svært så omtalte advarsel om terror på norsk jord.

OIC (Organization of the Islamic Conference) er den muslimske verdenens sammenslutning. I februarutgaven av organisasjonens månedlige nyhetsbrev brukes en tegningen der profeten Muhammed fremstilles som en gris, melder Jyllands-Postens nettutgave.

Tegningen er plassert under overskriften «negative hendelser», der det gjøres rede for at profeten har vært avbildet som en gris i Dagbladet.

- Historisk

Den danske politikeren Naser Khader kaller bildebruken i OICs nyhetsbrev historisk.

- Så vidt jeg vet, er det første gang man bringer en så kontroversiell Muhammed-tegning i et offisielt organ, sier han.

- Denne tegningen vil jo krenke de rettroende muslimer langt mer enn de opprinnelige Muhammed-tegningene. Hvis en kritisk arabisk avis trykte det, ville redaktøren fått sparken og sikkert blitt fengslet, sier Naser Khader til jp.dk.

Protester

Illustrasjonen er den samme som først dukket opp på en Facebook-side Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde lenket til, og som Dagbladet senere trykket på sin forside.

Trykkingen førte til omfattende protester i Norge. Det ble gjennomført en stor demonstrasjon, og nærmere 1.000 muslimske taxisjåfører parkerte bilene sine i Oslo sentrum i protest mot Dagbladet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks