Hovedinnhold

Dom i Kongo-saken utsatt

FÅR SNART DOMMEN: Joshua French og Tjostolv Moland. Foto: Tor-Hartvig Bondø
FÅR SNART DOMMEN: Joshua French og Tjostolv Moland. Foto: Tor-Hartvig Bondø
(VG Nett) Dommen i rettssaken mot Tjostolv Moland og Joshua French er utsatt til neste uke.

Denne saken handler om:

- Jeg tror ikke det blir dom før tirsdag, skriver de to drapstiltalte nordmennenes kongolesiske forsvarer, André Kibambe på SMS til VG Nett.

Domsavsigelsen i militærtribunalet i Kisangani skulle etter planen skje i morgen lørdag.

I går ettermiddag lyktes det ikke for VG Nett å få denne påstanden bekreftet eller avkreftet av militærtribunalet i Kisangani. Joshua French bekrefter imidlertid at domsavsigelsen blir utsatt fra lørdag til tirsdag i dagens VG.

- Myndighetene blander seg mer inn

Kibambe hevder også at French og Moland i fengselet har hørt rykter om at myndighetene i Kinshasa nå har begynt å blande seg inn i saken. Hva dette innebærer dersom det stemmer, og om det i så fall har en sammenheng med en eventuell utsettelse av domsavsigelsen.

Også da dommen i den første rettssaken mot nordmennene falt, var det en rekke utsettelser i forkant. Domsavsigelsen 8. september endte med at de to ble dømt til døden, for drap, drapsforsøk, spionasje, væpnet ran og forsøk på å danne et kriminelt forbund.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks