Hovedinnhold

Skah-saken: Marokkos ambassadør reagerer

REAGERER: Ambassadør Yahdih Bouchaab reagerer på at Forsvaret ikke straffer de to offiserene som deltok i smuglingen av Skah-barna. Foto: Frode Hansen/ VG
REAGERER: Ambassadør Yahdih Bouchaab reagerer på at Forsvaret ikke straffer de to offiserene som deltok i smuglingen av Skah-barna. Foto: Frode Hansen/ VG
Marokkos ambassadør i Norge reagerer på at Forsvaret ikke straffer de to norske offiserene som er innblandet i Skah-saken.

Denne saken handler om:

Etter at generalinspektøren for Sjøforsvaret, Haakon Bruun-Hanssen, mandag kom fram til at de to norske offiserene ikke hadde gjort noe straffbart, reagerer ambassadør Yahdih Bouchaab kraftig.

- Det er vår verdighet og suverenitet som står på spill, sier ambassadøren til P4.

Sammen med generaladvokaten er Bruun-Hanssen kommet til at det de to har gjort, «teknisk sett ikke bryter med den militære straffelov eller gjeldende direktiver». De to hjalp Anne Cecilie Hopstock med å få hennes to barn vekk fra pappaen, Khalid Skah, og ut av Marokko i fjor sommer.

Ambassadør Bouchaab mener det går på rettferdigheten løs at de to norske offiserene ikke får noen straffereaksjon.

- Hvis det er en forbrytelse og ingen straff, er det ingen rettferdighet, sier Bouchaab og fortsetter.

- Tenk om to offiserer kom til Norge fra et annet land og opptrådte fullstendig i strid med norsk lov. Det er dette som er saken, sier ambassadøren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks