Hovedinnhold

Iran: - Skjøt mot opposisjonsleder

OPPOSISJONSLEDER: Mehdi Karroubi. Foto: AFP
OPPOSISJONSLEDER: Mehdi Karroubi. Foto: AFP
(VG Nett) Ifølge et iransk nettsted skal regjeringsvennlige demonstranter har skutt mot en bil med opposisjonsleder Mehdi Karroubi i.

Denne saken handler om:

Det er blant annet nyhetsbyrået AP som siterer nettstedet. Hendelsen skal ha skjedd i byen Qazvin, der Karroubi var for å delta på en religiøs sørgeseremoni til ære for personer som er drept i protester mot regjeringen. Nettstedet som bringer nyheten er Karroubis egen.

ALT OM IRAN HER

Pansret bil

Ifølge BBC skal ikke opposisjonslederen ha kommet til skade i angrepet, som skjedde like etter at han forlot et hus som ifølge nettstedet var omringet av en «velorganisert gruppe mennesker som kastet steiner».

Nettstedet skriver at det var 500 personer fra militsen som angrep huset med steiner, og knuste vinduer. Først etter flere timer kunne Karroubi forlate huset, men da med politieskorte. Videre skriver nettstedet at bilen han drog i var pansret.

LES OG SE VGTV: Politibil kjørte over demonstrant

Valgfusk

Karroubi kom på fjerdeplass i fjorårets presidentvalg i Iran. Den reformvennlige politikeren uttalte etter valget at han ikke anerkjenner Ahmadinejad-regjeringen, fordi han mente det hadde forekommet valgfusk.

Etter valget utbrøt det store demonstrasjoner i Iran. En rekke mennesker ble drept i opptøyene som oppstod. Mange andre, deriblant viktige opposisjonelle ble fengslet.

I romjulen brøt det på nytt ut uroligheter i landet, som i stor grad er styrt av prestestyre i landet.

Mehdi Karroubi og Mir Hossein Mousavi, som nylig uttalte at han ikke var redd for å dø for meningene sine, har vært de to opposisjonslederne som har vært pådrivere i demonstrasjonene mot styresmaktene i Teheran det siste halve året.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks