Hovedinnhold

Stoltenberg talte på Labours landsmøte

TROR PÅ LABOUR: Statsminister Jens Stoltenberg holdt tale på landsmøtet til Labour mandag. - Jeg føler meg sikker på at dere klarer å komme tilbake og vinne valget neste år, sa Stoltenberg. Foto: AFP
TROR PÅ LABOUR: Statsminister Jens Stoltenberg holdt tale på landsmøtet til Labour mandag. - Jeg føler meg sikker på at dere klarer å komme tilbake og vinne valget neste år, sa Stoltenberg. Foto: AFP
Statsminister Jens Stoltenberg har talt på landsmøtet til Arbeiderpartiets britiske søsterparti Labour i Brighton i Sør-England.

Denne saken handler om:

Stoltenberg kom til Labour-landsmøtet mandag som en av de få sosialdemokratiske lederne i Europa som kan vise til velgersuksess den siste tiden. Så sent som søndag gikk sosialdemokratene på et braknederlag ved forbundsdagsvalget i Tyskland.

- Vel tapte vi et valg i Tyskland, men vi vant i Portugal. For to uker siden vant vi i Norge, vi kommer til å vinne valget i Hellas om en uke, og jeg er sikker på at dere klarer å komme tilbake og vinne valget i Storbritannia neste år, trøstet Stoltenberg ifølge Aftenposten et parti som tørster etter godord og optimistiske heiarop.

Han medga overfor avisen at det vil være svært vanskelig for et parti som har vunnet tre valg på rad, å vinne det fjerde også.

- Du må ikke tro at velgerne vil takke deg for det du har gjort. Det vil velgerne aldri gjøre. Labour må holde fast ved en tydelig sosialdemokratisk politikk og jobbe for nye politiske prosjekter, sa Stoltenberg til Aftenposten.

Stoltenberg snakket under besøket i Brighton med sin britiske statsministerkollega Gordon Brown. Med på en prat under Labour-landsmøtet var også den spanske regjeringssjefen José Luis Rodriguez Zapatero.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks