Hovedinnhold

Norsk kvinne omkom etter skredulykke

(VG Nett) Kvinnen i 40-årene som ble kritisk skadet i et snøskred i Østerrike lørdag, døde av skadene natt til torsdag.

Skadene som kvinnen pådro seg i skredulykken var så alvorlige at livet hennes ikke sto til å redde, opplyser Utenriksdepartementet.

- Jeg kan bekrefte at en norsk kvinne i 40-årene er død i forbindelse med en skiulykke i Østerrike. Hun døde natt til torsdag som følge av skadene hun pådro seg i ulykken, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen til VG Nett.

Les også:Norsk kvinne kritisk skadet i skredulykke

Pårørende er varslet, ifølge pressevakten.

- Veldig lei meg

Presseansvarlig ved skisenteret i St. Anton, Eva Steinleichner, er preget etter at kvinnen ikke overlevde den tragiske ulykken.

- Jeg er veldig lei meg. Det er så trist, sier hun til VG Nett.

Det var lørdag at en snowboardkjører skal ha utløst skredet, ifølge avisen Kleine Zeitung, og ført til at en turgruppe ble rammet.

Ifølge nyhetsbyrået APA var kvinnen en del av en gruppe på tre skigåere i Rendl-området ved St. Anton i Tyrol. På grunn av snøværet kunne ikke redningshelikopteret fly inn i området.

Kvinnen ble derfor fraktet til en hangar der det ble foretatt gjenopplivningsforsøk, før hun ble innlagt på sykehus, skriver avisen Kleine Zeitung.

Kvinnen døde på et sykehus i Innsbruck.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks