Hovedinnhold

Nesodden-klasse med eget bidrag til mur-markering

I BERLIN: Her er skoleklassen fra Tangenåsens bidrag, en av de 999 brikkene i muren som i dag skal rives i et spektakulært show. Foto: Privat
I BERLIN: Her er skoleklassen fra Tangenåsens bidrag, en av de 999 brikkene i muren som i dag skal rives i et spektakulært show. Foto: Privat
(VG Nett) I kveld ventet fire nesoddinger spent på murens fall - 20 år etter at den forhatte Berlinmuren ble revet for første gang.

Denne saken handler om:

En skoleklasse fra Nesodden har laget en av stenene som mandag kveld falt i en stor dominoeffekt i Berlin, melder Akershus Amtstidende. De tusen stenene strakk seg langs linjen der den gamle muren delte øst og vest.

Fire av nesoddingene fra Tangenåsen skole var tilstede i Berlin. I forkant av showet ble alt testet og ferdiggjort.

- Gud det er stemning her, det er masse som foregår, det er fullt liv på scenen, sier Connie Berger, en av de foresatte fra Nesodden som er med på skoleturen til VG Nett.

NB!I kveld kl 20.00 kan du se minnemarkeringen for Berlinmurens falldirekte på VGTV.

I kveld falt muren på nytt, i en spektakulær frihetsfeiring ved Brandenburger Tor. Stenen elevene har bidratt med er prydet med ansiktene til Nesodden-elevene, skriver Amtstidende.

Les også:«Kona til muren» sørger på 20-årsjubileet

Besøkte konsentrasjonsleire

Skoleklassen lagde bidraget etter først å ha brukt høstferien på besøk til nazistiske konsentrasjonsleire. Men i kveld deltok de sammen med resten av verden i markeringen av den forhatte murens fall.

Rundt 1.000 dominobrikker, 2,5 meter høye, som i helgen ble satt opp langs to kilometer av grensen hvor muren sto, falt, mens forbundskansler Angela Merkel og de fire lederne for maktene som kontrollerte byen etter krigen, fikk sammen gjennom Brandenburger Tor.

Konserter, fyrverkeri, taler og en lang rekke andre arrangementer fyller ut en feiring som er langt større enn tidligere markeringer av murens fall.

9.11.1989:Her faller Berlinmuren! Se innslaget

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks