Hovedinnhold

På vei til kjæresten da han ble drept

OFFISER: Her er avdøde Trond Petter Kolstad under et oppdrag i Afghanistan i 2008. Foto: Forsvaret
OFFISER: Her er avdøde Trond Petter Kolstad under et oppdrag i Afghanistan i 2008. Foto: Forsvaret
(VG Nett) Kaptein Trond Petter Kolset (30) var på vei til samboeren i Meymaneh da han ble drept av en selvmordsbomber.

Denne saken handler om:

Klokken 07.30 fredag slo selvmordsbomberen til mot den norske militærkolonnen.

Fredag morgen ble kaptein Trond Petter Kolset (30) drept på samme strekning etter at en selvmordsbomber kjørte inn i en kolonne på tre norske biler.

Den norske etteretningsoffiseren fra Steinkjer skulle kun være i Afghanistan noen få dager, for å erstatte en kollega som hadde permisjon.

LES OGSÅ:I denne bilen døde den norske offiseren

- Blir ivaretatt

Kolonnen hans var på vei til Meymaneh, der samboeren tjenestegjør i Luftforsvaret. Hun fikk den vonde meldingen om at kjæresten var omkommet klokken 10.09 norsk tid.

- Hun har blitt ivaretatt av Forsvaret, og familien i Norge har vært i kontakt med henne, sier Ann Kristin Avdem Omberg, prestevikar i Nord-Innherrad prosti til adressa.no.

Forsvaret bekrefter overfor VG Nett at kolonnen var på vei til Meymaneh, men ønsker ikke å kommentere opplysninger rundt andre personer enn Kolset.

DREPT: Kaptein Trond Petter Kolset (30) fra Steinkjer. Foto: Forsvaret
DREPT: Kaptein Trond Petter Kolset (30) fra Steinkjer. Foto: Forsvaret


I Steinkjer er det i dag åpen kirke for alle som vil minnes 30-åringen.

Kondolanseprotokoll:Send en siste hilsen

Kolleger i sorg

Kaptein Knut H. Grandhagen, som er presse- og informasjonsoffiser for den norske styrken i Afghanistan, fortalte fredag kveld til VG Nett at stemningen i leiren i Mazar-e Sharif er trykket.

- Vi har jobbet veldig mye i dag, og folk blir slitne. Det har gått fra håpet om at ting skulle gå bra til skuffelsen over tapet av en kamerat, forteller Grandhagen på telefon fra Afghanistan til VG Nett.

Han forteller at man håpet alt skulle gå bra da tyskerne sendte ut helikopter og hentet de skadede tilbake veldig raskt.

- Legene på det tyske feltsykehuset er noen av de beste legene i verden. Det var skikkelig tungt da vi fikk vite at en av våre hadde gått bort, forteller kapteinen.

LES OGSÅ:Fire norske soldater drept i Afghanistan siden 2004

(Saken fortsetter under bildet)

SELVMORDSBOMBER?: Dette skal være det som er igjen av kjøretøyet til selvmordbomberen. Foto: AP
SELVMORDSBOMBER?: Dette skal være det som er igjen av kjøretøyet til selvmordbomberen. Foto: AP


Selvmordsbomber

Den norske etterretningsoffiseren ble rammet av en selvmordsbomber sju kilometer vest for Mazar-i-Sharif klokken 07.30 fredag morgen norsk tid. Han ble sendt med helikopter til det tyske feltsykehuset i Mazar-e-Sharif, der han ble erklært død klokken 10.09 norsk tid.

Det var tre kjøretøy i kolonnen hvor offiseren var med. Han var fører av det første kjøretøyet i kolonnen, en upansret Toyota Landcruiser.

LES OGSÅ:Norsk forsyningskolonne angrepet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen kjempet mot tårene da hun snakket om den drepte nordmannen på en pressekonferanse fredag.

- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at vi har mistet en av våre soldater. Jeg vil uttrykke min dype medfølelse med familien og hans kolleger, sa hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks