Hovedinnhold

Les de dramatiske vitnebeskrivelsene fra Mumbai:

- Jeg prøvde å ikke se på alle likene

FRYKTELIGE SCENER: Det lå flere døde mennesker igjen i restauranten ved Taj Mahal Palace. Foto: AP Photo/Vasant Prabhu/The Indian Express
FRYKTELIGE SCENER: Det lå flere døde mennesker igjen i restauranten ved Taj Mahal Palace. Foto: AP Photo/Vasant Prabhu/The Indian Express
(VG Nett) Gjestene som klarte å gjemme seg forteller om skyting, blod og panikk etter terrorangrepene mot Mumbais luksushoteller.

Denne saken handler om:

Kveldsfreden i den fasjonable restauranten på Taj Mahal Palace Hotel fikk en brå slutt onsdag kveld. Festkledde mennesker spiste bedre middager med god vin til. Så smalt det.

Først skudd. Deretter eksplosjoner. Til sammen er minst 125 mennesker drept, og rundt 300 skadet i kaoset og dramaet som fulgte i over et døgn etterpå.

Flere av hotellgjestene måtte gjemme seg for terroristene under kafébord der andre gjester var blitt drept.

- Da jeg til slutt ble reddet ut av hotellet, rådet soldatene meg til ikke å se på alle likene, sier hotellgjesten Deepak Datta til indisk tv.

SPESIALSIDE:Les alt om terrorangrepet her

Dramatiske scener

Vitner forteller om dramatiske scener på de ulike åstedene for terroristangrepet. På Taj Mahal løp folk i dekning. Dalbir Bains, som driver en undertøysforretning i Mumbai, hadde akkurat satt seg ned for å spise middag ved hotellets bassengrestaurant da hun hørte de første skuddene. Da løp hun opp og krøket seg sammen under et bord i Sea Lounge-restauranten. Hun, og rundt 50 andre som også var der, prøvde å være så stille som mulig.

I BRANN: Det begynte å brenne i luksushotellet Taj Mahal Palace torsdag da indiske soldater frigjorde gisler fra bevæpnede terrorister. Foto: Reuters
I BRANN: Det begynte å brenne i luksushotellet Taj Mahal Palace torsdag da indiske soldater frigjorde gisler fra bevæpnede terrorister. Foto: Reuters


- Skuddene fulgte oss, forteller Bains til nyhetsbyrået AP.

Først seks timer senere kom hun seg i sikkerhet, da hun klatret ned en stige etter at hjelp var kommet til stedet.

Lå timesvis under bordene

Da hadde allerede en håndfull personer sneket seg ut. Inkludert en gruppe som ble hjulpet av sikkerhetspersonell som tilfeldigvis var middagsjester på hotellet. De tok med seg fem personer av gangen ned mer enn 20 etasjer med spiraltrapper. Der skal mange ha tatt av seg skoene for å lage så lite lyd som mulig, i frykt for at terroristene skulle høre at de flyktet.

VGTV:Gissel forteller om dramatikken

Italieneren Manrico Iachia forteller hvordan det føltes:

- Det viktigste er å ikke bli skadet. Du er så nær frihet, men hva betyr frihet dersom terroristene står ute på gaten og venter på deg?

Andre forteller om situasjoner der de måtte ligge timesvis under bordene, og kvinner var tvunget til å urinere i champagnekjølere, mens mennene gjorde sitt fornødne på et kjøkken. Samtidig delte ansatte ved hotellet ut vann.

HER ANGRIPER DE: En av terroristene på togstasjoenn i Mumbai, India under terroangrepet i går. Foto: AP
HER ANGRIPER DE: En av terroristene på togstasjoenn i Mumbai, India under terroangrepet i går. Foto: AP


LES OGSÅ:Skutt nordmann ringte og sa han ikke kom på jobb

Gjemte seg på hotellrom

Andre gjester klarte å barrikadere seg på rommene mens terroristene trålte hotellet.

Hotellgjesten Deepak Datta lå og gjemte seg på rommet sitt i Trident Oberoi da han ringte Sky News. Da hadde han ligget livredd i mange timer, før indiske kommandosoldater endelig begynte å ta seg inn i hotellet.

- Jeg hører skyting i trappeoppgangen som ligger rett ved rommet mitt. De går fra rom til rom for å forsøke å jage ut terroristene, fortalte han på tv-kanalen.

LES OGSÅ:«Naboer»-stjerne gjemte seg i skap

Etter at han ble reddet fra hotellet, snakket han med den indiske tv-kanalen NDTV.

- Nå har kommandosoldatene kontrollen, sa Datta, som ble rådet til å ikke å se på alle likene da han ble eskortert ut.

- Mange av kokkelærlingene ble regelrett massakrert på kjøkkenet, forteller han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks