Hovedinnhold

Fant båt med død mann - kan ha forbindelse med terror

KOM SJØVEIEN: Dette skal angivelig være båten terroristen ankom Mumbai i. Foto: Faksimilie: Star News
KOM SJØVEIEN: Dette skal angivelig være båten terroristen ankom Mumbai i. Foto: Faksimilie: Star News
(VG Nett) Den indiske kystvakten skal ha funnet en person med avskåret strupe i en båt i farvannet utenfor Mumbai. Funnet settes i forbindelse med at man tror terroristene tok seg til byen via sjøen.

Denne saken handler om:

Det er det asiatiske nyhetsbyrået IANS som melder om funnet.

- Liket ble funnet i en båt 27 kilometer fra kysten. Båten blir tauet til land. Det var kystvakten som rapporterte om funnet, opplyser en marineoffiser til nyhetsbyrået.

TETT PÅ NETT: NUPI-forsker svarte

Eieren i avhør

Avisen The Times of India skriver på sine nettsider at det er snakk om kapteinen av båten, en 30 år gammel mann som har vært savnet siden 14. november. Politikilder tror han kan ha fraktet terroristene.

Fire andre av mannskapet i båten skal fremdeles være savnet, mens båtens eier, som ikke var med om bord, sitter i avhør hos politiet.

Samtidig leter kystvakten etter enda en savnet båt, som man tror kan ha blitt brukt av terroristene.

HER ANGRIPER DE: En av terroristene på togstasjoenn i Mumbai, India under terroangrepet i går. Foto: AP
HER ANGRIPER DE: En av terroristene på togstasjoenn i Mumbai, India under terroangrepet i går. Foto: AP


Teorien er at fiskebåten, som går under navnet «Kuber», ble kapret på åpent hav, for så å bli brukt som transportfartøy inn mot land. Båten var i utgangspunktet på vei til området som danner grensen for Pakistan og Indias fiskerisoner.

Små gummibåter

Politiet har tidligere sagt at man tror terroristene har ankommet Mumbai ved hjelp av en fisketråler. Ifølge TV-kanalen CNN IBN skal den ha vært full av avansert GPS-utstyr og flere satelittelefoner. Det er også denne TV-kanalen som hevder at den døde personen som er funnet i en fiskebåt skal ha fått strupen skåret over.

Øyenvitner ved en havnedokk, rundt en kilometer fra Taj Mahal Palace Hotel, forteller at 10 personer ankom i en båt lastet med det som så ut som tunge kasser. Fiskere som så dette skal ha reagert på at personene ikke så ut som fiskere, men da de spurte hva de losset av fiskebåten ble de visstnok bedt om å ikke blande seg bort i hva de drev med. Til sammen skal det ha vært 26 terrorister, melder CNN.

VGTV: Gissel forteller om dramatikken

En av fiskerne sier ifølge IANS at mens åtte personer gikk av båten ble to personer med den ut igjen. Det er uklart om dette er den samme båten som man nå har funnet en død person i.

Andre rapporter forteller at terroristene skal ha hoppet i to små gummibåter ved havnedokken, og tatt seg inn til landemerket Gateway of India derfra, skriver Sky News. Dette landemerket ligger like ved Taj Mahal Palace-hotellet. Der skal de angivelig ha skilt lag, og altså gjennomført flere angrep ulike steder i storbyen.

TETT PÅ NETT: Terrorekspert svarte

(Saken fortsetter under bildet)

TERRORISTER: Her er det første bildet av det som skal være en av terroristene. Foto: AP
TERRORISTER: Her er det første bildet av det som skal være en av terroristene. Foto: AP

Påtok seg skylden

Dette var rundt klokken 18.00 norsk tid onsdag. Alle stedene som ble angrepet ligger enten like ved, eller nær, sjøen.
Indias statsminister Manmohan Singh tror de som står bak terroraksjonen i Mumbai, har forbindelser til utlandet. En fremstående tjenestemann i det indiske militæret har ifølge NTB uttalt at terrorangrepet i Mumbai ble utført menn fra Pakistan.

En gruppe som kaller seg Deccans Mujahedin tok allerede onsdag på seg skylden for angrepene. Disse hevder å kjempe for islamske rettigheter i India, men er ikke en gruppe som er kjent fra før.

VGTV: Politiet stormer hoteller

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks