Hovedinnhold

Skal henrettes for forbrytelser begått som barn

LEGGER PRESS PÅ IRAN: International Campaign for Human Rights og talsmann Aaron Rhodes mener verdenssamfunnet må vende blikket mot Irans henrettelsespraksis. Foto: Reuters
LEGGER PRESS PÅ IRAN: International Campaign for Human Rights og talsmann Aaron Rhodes mener verdenssamfunnet må vende blikket mot Irans henrettelsespraksis. Foto: Reuters
Iran har dømt 177 unge under 18 år til døden og henrettet over to dusin av dem, ifølge en kampanje for menneskerettigheter i Iran.

Denne saken handler om:

The International Campaign for Human Rights in Iran har publisert navnene på 114 dødsdømte mindreårige som fortsatt sitter i fengsel. Noen er nå over 18 år, men den yngste var en 12-åring som ble dømt i 2005.

Gruppen spesifiserte ikke hva han var dømt for.

Aaron Rhodes, en talsmann for gruppen i Wien, sier kampanjen har oppfordret verdenssamfunnet til å legge press på Iran for å annullere dødsstraffene. Mange av dødsdommene bygger på tilståelser som er kommet under tortur eller under avhør der de anklagede ikke har hatt tilgang til advokat.

- Kan forandres

- Fra et menneskerettsperspektiv er dette noe av det som er verst i Iran, og noe som kan bli forandret, sa Rhodes.

En talsmann for Irans rettsvesen, Alireza Jamshidi, sa til reportere i Teheran at «det skjer ingen henrettelser av mindreårige under 18 år i Iran».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks