Hovedinnhold

Voldtektsmann i sjokk etter å ha oppdaget at offeret har HIV

Britiske Richard Thomas kollapset da han fikk vite at kvinnen han voldtok har HIV. Fredag får Thomas vite om han også er smittet.

Denne saken handler om:

27 år gamle Thomas ble nylig dømt til fem år og fire måneder i fengsel for å ha voldtatt en venninne. Voldtekten skjedde 20. juli i år, ved at han lurte seg inn til kvinnen mens hun sov. Hun brukte sovemedisin og våknet av at han voldtok henne.

Thomas skal ha vært ruset på kokain og ecstasy og husker selv ingenting fra hendelsen. Likevel tilstod han forholdene i retten, melder Skynews.

Nå viser det seg at kvinnen som ble voldtatt har HIV. Thomas visste ingenting om dette på forhånd og kollapset i fengselet da han ble informert om dette. Nå er han selv testet for HIV og avventer endelig svar på fredag, ifølge kanalen.

- Det er hans egen skyld. Hadde han ikke begått denne ugjerningen ville han unngått denne situasjonen, sier hans advokat Virginia Hayton.

Hun legger til at Thomas begynte å bruke kannabis som 9-åring og begynte å drikke da han var 11. To år senere var han avhengig av ecstasy og kokain.

Ifølge advokaten har han flere ganger forsøkt å kontakte familien sin, men de ønsker ikke lenger å ha noe med han å gjøre.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks