Hovedinnhold

Norske Andreas etter styrten: - Største ulykkesstedet jeg har sett

PÅ STEDET: Andreas Rød-Løkkevold (24) var natt til lørdag på ulykkesstedet, som ligger et par hundre meter fra hjemmet hans i Glasgow. Foto: AP/PRIVAT
PÅ STEDET: Andreas Rød-Løkkevold (24) var natt til lørdag på ulykkesstedet, som ligger et par hundre meter fra hjemmet hans i Glasgow. Foto: AP/PRIVAT
Andreas Rød-Løkkevold bor 200 meter fra bygningen hvor Glasgow-politiets helikopter styrtet fredag kveld.

Denne saken handler om:

VET DU NOE? TIPS OSS!


FAKTA OM EC135 T2:
  • Har vært i drift som ambulanse- og politihelikopter siden 1996. Helikopteret blir også ofte brukt til som transportmiddel for viktige personer.
  • Er godkjent for å fly uten utvendige referanser, såkalt instrumentflygning.
  • Har digitale flygekontroller.
  • Siden modellen ble introdusert er det produsert over tusen helikoptre.
  • Blir i 2013 benyttet for omtrent 25 prosent av verdens redningsflygninger.

    Kilde: WIKIPEDIA


24-åringen var hjemme og så på TV da han fikk melding av en studiekamerat om styrten.

- Det er utrolig mye brannbiler her, og de jobber veldig på taket av puben. Jeg tror jeg kan se halerotoren som står opp gjennom taket, forteller han til VG.

På telefon fra stedet forteller Rød-Løkkevold at politiet har satt opp sperringer om lag 50 meter fra puben og at det vrimler av brannmannskaper og politi i området.

- Det ser ut som de har forholdsvis kontroll på det, men det er vanskelig å se nøyaktig hva som skjer ved puben fordi mange av brannbilene står i veien. Dette er det største ulykken jeg har sett, sier han.

Gjennom taket

I likhet med andre vitner hørte ikke Rød-Løkkevold noe til at den flere tonn tunge Eurocopter-maskinen dundret gjennom taket på puben The Clutha i Stockwell Street i Glasgow.

- Vi hørte ingenting, vi satt hjemme og så på TV etter å ha spist middag. Det virker som om det datt rett ned og at det ikke var mye lyd. Det er heller ikke noe røyk eller flammer her, det er jeg litt overrasket over, sier han.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || TLF: 22000000 

Det er foreløpig uklart om noen ble drept som følge av styrten, som skjedde klokken 23.25 fredag kveld norsk tid.

- Presset stemning

Redningsmannskaper bekrefter imidlertid overfor BBC at flere er hardt skadet. Så langt er det ikke rapportert om dødsfall.

- Det ser ut som de som er på stedet her er veldig rolige, og selv om det ikke er noen som gråter eller hyler så er det litt presset stemning, sier han.

Rød-Løkkevold forteller at kommunen kom til stedet med gjerder i løpet av natten, og at politiet leder trafikken vekk fra området.

- Jeg kan ikke se noen som er skadet, men det er en del brannbiler i veien, sier 24-åringen.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks